Quantcast

Първанов със заявка за управлението

Нели Чолашка Последна промяна на 27 април 2014 в 13:45 3224 10

Георги Първанов

"Ако се наложи, АБВ ще участва в едно ново управление, но не на всяка цена, с хора кадърни и почтени." Това заяви създателят на АБВ Георги Първанов по време на откриването на предизборната кампания в зала 3 на НДК.

За събитието залата бе стилно подредена - бяха сложени високи маси вместо столчета, а гостите бяха посрещани с чаша вино. Нямаше наети певци и ансамбли.

Откриването започна със запис на химна на България и завърши с химна на Европейския съюз и Дунавското хоро.

В словото си Първанов напомни, че АБВ се явява на изборите като коалиция от социалдемократически и либерални формации и даде заявка за явяване на следващите избори в рамките на по-голяма коалиция.

Георги Първанов оцени предизборната кампания за евровота като най-тежката и най-компроматната от началото на прехода и определи АБВ като едно "народно гражданско управление, заобиколено от армията на една чудовищна коалиция. Това обаче не ни убива, то ни прави по-силни".

В тази връзка той цитира Макиавели: "Ако си вдигнал ръка срещу тиранина, трябва да го свалиш".

След Първанов думата взе водачът на листата на АБВ Ивайло Калфин, който вчера се срещна с кандидата на европейските социалисти за председател на ЕК Мартин Шулц.

Калфин доразви тезата на Първанов за натиск върху привържениците на движението и напомни думите на лидера на БСП Сергей Станишев, че "вече няма страх и хората са свободни".

"Има много страх и именно тези хора, които говорят за отсъствието на страх, мачкат хората - принуждават ги да участват на партийни мероприятия и снимат тези, които присъстват на нашите събития, за да ги притискат после.

Калфин напомни на БСП, че за подобни действия винаги са плаща.

В Европейския парламент той обеща да работи за повече права на Българите в ЕС за минимални условия на работа, за промени, които ще доведат до по-социална държава - по-високи данъци за по-богатите, за преследване на офшорките, които не плащат данъци в Европа.

"Какво направи България в борбата с офшорките - прие закона на Делян Пеевски и Йордан Цонев Цонев от ДПС - вълкът пази агнетата", коментира Калфин.

По думите му в България данъци се събират от най-бедните, защото 60% от дънчните приходи са от ДДС, тоест събира се от всеки, който си купува хляб, а в същото време банките не плащат никакви данъци.

Калфин представи и останалите кандидати от листата на АБВ и призова привържениците на АБВ да използват преференциалния вот, с което могат да подредят друг кандидат на челно място. След Калфин в листата на АБВ са ген. Михо Михов, младият икономист Константин Проданов, кметицата на Перник Росица Янакиева и др.

В заключение Георги Първанов обяви, че АБВ тръгва без фанфари, но с амбицията за победа, която българският народ да признае дългосрочно.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.04 2014 в 23:27

ай ся... намери и ти с кво да ме стряскаш...

... изтребители... и кво... ше оберат доматето...

... хахахахахахахахаха

... ма ти понекога си ми странен... да не се кръстиш наобратно, А!

... а да си легаш да "прЕспиш" ;) па ютре пак...

27.04 2014 в 22:37

По големи терористи от Америкосите и НАТО няма,и ние сега с тях пърдим в едно гърне,резил.
Мислете си какво ще се оправдаваме като дойде червената армия,а това ще е скоро,руски изтребител лети от Ростов на дон до Урала за 18 минути ,а в София ще е след 5 минути,да не дава парламента заето?

27.04 2014 в 22:21

Присоединяйтесь петиция "О признании России спонсором терроризма" https://petitions.whitehouse.gov/petition/designate-russia-state-sponsor-terrorism/XMjbTltM

... hahahahahaha

27.04 2014 в 20:48

Абе ебах ви майката,едни и същи боклуци се въртят във властта все едно няма други кадърни мъже в държавата,Парванов вече беше на мазната баница,Бойко беше сега царя сигурно ще дойде за капак,не са ли наядохте бе прасета и някаква Първанова се натиска,те целия род Първанови ще се изредят да крадят

27.04 2014 в 17:40

... най!-добре за Европа е ПЕС да се саморазтури защото ръководството и са московски корумпета... и шпЕони...

... хахахахахахахаха

... така светът ще стане много по-добро място...

... "левите" и авджиите да гласуват за Зелените партии е най-добре...ммм

27.04 2014 в 16:41

Тези определено не са по-различни от Станишевите. Трябва да се търси истинска алтернатива на статуквото, европейски ориентирана не само на приказки партия!

Не гласувайте за тези долни хиени!

27.04 2014 в 15:59

на жена си бе, простак, на нея трябва да вярваш !
...че отде пари за нова жена, a ?

27.04 2014 в 15:52

ДРУГАРИ, МОЛЯ ЗА ВНИМАНИЕ!!!!
Какво става, накъде отиваме ДРУГАРИ???

Председателят на БСП, другаря Станишев, Сергей
ПРОДАВА ПАРТИЯТА и ДЪРЖАВАТА на АХМЕД ДОГАН.

А другарят Първанов, Георги, разцепва партията!!!

Аз съм трето поколение комунист, закърмен от малък с лявата идея
и никога не съм бил по объркан от сегашния момент.

Какво да правим другари,Н А К О Г О Д А В Я Р В А М Е ???

27.04 2014 в 15:13

След тройната (бкп-ндсв-дпс) и гнойната(бкп-дпс-юруш) сега се гласи тройно-гнойна коалиция (гроб-дпс-абв). Свързващо звено между трите е най-послушното политическо представителство на ДС и олигархията - дпс. Останалите участници също гравитират около дс и олигархията, но в зависимост от послушанието и симпатиите биват допускани до софрата или оставяни да чакат за огризки.

27.04 2014 в 15:06

сега разбрахте ли с кого се кани да управлява кратуня ?