Първанов със заявка за управлението

Нели Чолашка 27 април 2014 в 13:45 3994 10

Георги Първанов

"Ако се наложи, АБВ ще участва в едно ново управление, но не на всяка цена, с хора кадърни и почтени." Това заяви създателят на АБВ Георги Първанов по време на откриването на предизборната кампания в зала 3 на НДК.

За събитието залата бе стилно подредена - бяха сложени високи маси вместо столчета, а гостите бяха посрещани с чаша вино. Нямаше наети певци и ансамбли.

Откриването започна със запис на химна на България и завърши с химна на Европейския съюз и Дунавското хоро.

В словото си Първанов напомни, че АБВ се явява на изборите като коалиция от социалдемократически и либерални формации и даде заявка за явяване на следващите избори в рамките на по-голяма коалиция.

Георги Първанов оцени предизборната кампания за евровота като най-тежката и най-компроматната от началото на прехода и определи АБВ като едно "народно гражданско управление, заобиколено от армията на една чудовищна коалиция. Това обаче не ни убива, то ни прави по-силни".

В тази връзка той цитира Макиавели: "Ако си вдигнал ръка срещу тиранина, трябва да го свалиш".

След Първанов думата взе водачът на листата на АБВ Ивайло Калфин, който вчера се срещна с кандидата на европейските социалисти за председател на ЕК Мартин Шулц.

Калфин доразви тезата на Първанов за натиск върху привържениците на движението и напомни думите на лидера на БСП Сергей Станишев, че "вече няма страх и хората са свободни".

"Има много страх и именно тези хора, които говорят за отсъствието на страх, мачкат хората - принуждават ги да участват на партийни мероприятия и снимат тези, които присъстват на нашите събития, за да ги притискат после.

Калфин напомни на БСП, че за подобни действия винаги са плаща.

В Европейския парламент той обеща да работи за повече права на Българите в ЕС за минимални условия на работа, за промени, които ще доведат до по-социална държава - по-високи данъци за по-богатите, за преследване на офшорките, които не плащат данъци в Европа.

"Какво направи България в борбата с офшорките - прие закона на Делян Пеевски и Йордан Цонев Цонев от ДПС - вълкът пази агнетата", коментира Калфин.

По думите му в България данъци се събират от най-бедните, защото 60% от дънчните приходи са от ДДС, тоест събира се от всеки, който си купува хляб, а в същото време банките не плащат никакви данъци.

Калфин представи и останалите кандидати от листата на АБВ и призова привържениците на АБВ да използват преференциалния вот, с което могат да подредят друг кандидат на челно място. След Калфин в листата на АБВ са ген. Михо Михов, младият икономист Константин Проданов, кметицата на Перник Росица Янакиева и др.

В заключение Георги Първанов обяви, че АБВ тръгва без фанфари, но с амбицията за победа, която българският народ да признае дългосрочно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!