Откъде дойдоха новите гласове за ''Възраждане''

OFFNews 02 октомври 2022 в 23:14 6533 1

Възраждане
Откъде дойдоха нови гласове към Възраждане

Според първите прогнозни резултати партия „Възраждане“ удвоява резултата си от предните избори. Според екзит пола на социологическите агенции партията на Костадин Костадинов събира около 10% от вота.

По данни на „Галъп“, представени в ефира на Нова телевизия, 17% от гласовете за "Възраждане" са дошли от бивши гласоподаватели на "Продължаваме промяната". По 5 процента партията печели от бивши поддръжници на ГЕРБ и на БСП. 9% са от избиратели на „Има такъв народ“, а 2% - от тези на ДБ.

„Продължаваме промяната“ запазват 60% от избирателите си. По 6% от тях преминават към ГЕРБ и ДБ. 7% от бившите поддръжници на партията са преминали към „Възраждане“, а 3% към ДПС. Други 7% от гласувалите за партията на Кирил Петков и Асен Василев, са подкрепили формацията на Стефан Янев „Български възход“. ДПС са придобили 1% от избирателите на ПП.


Големите губещи на настоящите избори изглежда са „Има такъв народ“, които според 100% от паралелното преброяване на „Галъп“ не успяват да преминат 4-процентната бариера. 14% от гласоподавателите на ИТН сега са подкрепили ПП, а 11% - „Възраждане“. „Български възход“ са привлекли 5% от поддръжниците на формацията на Слави Трифонов, а 4% - БСП. По 3% са преминали към ГЕРБ и „Демократична България“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

1

AntiZ

03.10 2022 в 01:01

Всичките тези прехвърчащи от партия на партия, без значение в каква посока, могат да бъдат охарактеризирани само с две думи: пълни дебили!