Още 24,6 млн.лв одобри правителството за вота на 14 ноември

OFFNews 27 октомври 2021 в 14:36 538 0

Още 24,6 млн. лв. одобри правителството по бюджета на ЦИК, за да се обезпечи машинното гласуване. 

Сумата е за сключените договори за доставка на 1 600 устройства и за дейностите по техническото обслужване и логистичното им осигуряване. В тази сума е включен ДДС, уточняват от "Дондуков" 1. 

Средствата ще бъдат осигурени за сметка на резерва за непредвидени и/или неотложни разходи по централния бюджет за 2021 г., в частта за допълващи и компенсиращи мерки във връзка с COVID-19, и други разходи за произвеждане на избори, както и чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за тази година. 

Съгласно ПМС № 305 от 2021 г. за приемане на план-сметка за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент и народни представители на 14 ноември, при сключване от ЦИК на договор за доставка на допълнителни специализирани устройства за електронно машинно гласуване с инсталиран системен и приложен софтуер, включително за логистика и техническа поддръжка за машините, както и за други материали и съпътстващи дейности за обезпечаване на машинното гласуване, необходимите за целта средства се осигуряват с отделен акт на правителството. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!