Опитаха се да подпалят шатра на БСП в Стара Загора

OFFNews 12 октомври 2015 в 14:59 2082 0

Неизвестен мъж се е опитал да подпали предизборната шатра на БСП в Стара Загора.

Инцидентът е станал около 3:50 часа днес. Тогава охранител видял мъж, който обикалял около шатрата. Малко след това мъжът избягал.Охранителят го подгонил, но видял, че задната част на шатрата гори. Затова спрял и извикал помощ, освен това успял да загаси огъня. 

От охранителната фирма твърдят, че извършителя е бил облечен в черно облекло и носел черна маска и черни ръкавици.

Подадена е жалба в полицията, извършен е оглед на местопроизшествието. Разпитани са и охранителите.

"Не може да се прави политика под въздействието на страха. Приемам, че този акт е насочен към всички наши членове и симпатизанти. Обезпокоен съм, че се нарушават основни принципи на демокрацията”, заяви кандидатът за кмет на Стара Загора от БСП д-р Стефан Шишков на пресконференция по повод подпалването.

По думите му, ако това не е вандалски акт, а показва, че изборите са под заплаха.

„Изразяваме острото си възмущение от това умишлено престъпление. До момента водим спокойно делова и позитивна предизборна кампания. Това, което се случи, е изключително притеснително. Поръчителят на деянието явно цели да ни сплаши”, коментира Валентина Бонева, водач на листата за общински съветници на левицата.

От БСП заявиха, че не приемат политическа кампания, която се основава на страх, натиск или палежи.

„Мислех, че отдавна са минали времената на Гочоолу и Дочоолу. Очаквахме сериозен сблъсък на идеи и политики. Това за мен е политически акт, посегателство върху мястото, където БСП води своята кампания”, заяви депутатът Георги Гьоков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови