Обискираха дома на кандидат-кмет за незаконно оръжие

OFFNews 14 октомври 2015 в 14:36 4913 0

Обискираха дома на кандидат-кмет за незаконно оръжие

Кандидат за кмет от ГЕРБ на разпит в полицията по сигнал за притежание на незаконно оръжие. Случаят е от белослатинското село Комарeво, съобщава bTV.

Кандидат-кметът Тончо Тончев разказа пред bTV, че домът му е бил обискиран. По думите му, незаконно оръжие не е намерено, а само въздушна пушка. В двора обаче униформените открили и стрък канабис, за който мъжът твърди, че е бил подхвърлен. Той подозира, че конкурент от друга партия се опитва да го очерни пред съселяните му. От прокуратурата обещаха повече информация по случая по-късно днес.

С кандидата за кмет на село Комарево се срещаме в дома му, малко след като е дал обяснения в ПУ в Бяла Слатина. Тончо Тончев живее сам в Комарево. Разказва ни, че вчера следобед, докато работел в двора си, го посетили униформени. С обяснението, че на телефон 112 е подаден анонимен сигнал срещу него за стрелба.

„Просто идват полицаите и казват има някакъв сигнал на 112, бил съм застрелял някакво куче, и оттук се започна едно търсене, откриха една въздушна пушка, която е детска играчка, може навсякъде да се намери”, обяснява Тончев.

За да ни убеди, кандидатът за кмет изнася въпросната пушка. „Не е преправяна, който разбира от въздушни пушки, като детска играчка, за какво я използват, просто така си стои, а разрешително нужно ли е за нея, не”, обясни той.

Криминалистите не изземат пушката, но обръщат къщата с главата надолу и откриват бойни патрони. Според кандидат-кмета на селото те са собственост на брат му, който е ловец.

По време на обиска полицаите се натъкват и на стрък канабис. „При обиска, разбрах от полицаите, били намерили и някакъв стрък, обясниха ми, че е канабис, запознах се и аз с него, доста високо растение, откъснат от вашия двор, не, а как, подхвърлен в моя двор, значи правят се инсценировки предизборни, в предизборно време тези неща се случват, особено в села като нашето”, каза Тончев.

А селото е много бедно, с около 150 избиратели и четирима претенденти за кметския стол. Преди да бъде издигнат от партия ГЕРБ, Тончо Тончев е бил кметски наместник в продължение на няколко месеца, след като предишният се разболял. Дълги години бил в чужбина. Според близките му, направил доста неща за селото, затова е неудобен.

„Той доста неща направи, които за предишните години нищо не е направено, асфалтира улици, пусна улично осветление”, обяснява братът на кандидата Христо Павлов.

Според кандидата за кмет не е изключено до изборите да бъде въвлечен в нов скандал, за да бъде опетнен, но не възнамерява да се отказва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!