Нинова: Ще задължим веригите да продават 50% български стоки на своите щандове

OFFNews Последна промяна на 11 март 2017 в 09:58 16280 19

„Промяната започна с ваша помощ миналата година с избора на Румен Радев за президент. Но това беше само началото. Промяната продължи в партията, за да покажем на обществото, че партията може да се променя, за да промени и България“.

Това заяви пред близо 1000 русенци лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя обясни, че партията се е отворила за граждански структури, земеделци, учени, млади, студенти, спортисти, за хора от средите на младите с увреждания, офицери от запаса, инженери, лекари, учители.

„Всички тези хора дойдоха и ни помогнаха да изготвим националния план за България. Това е днес и предложението ни към вас – да поискаме промяната и да я постигнем“, подчерта председателят на БСП.

Нинова заяви, че основен опонент на БСП е ГЕРБ. „Те оставят тежко финансово и икономическо наследство, което се равнява на 27 млрд.лв. дълг . Една трета от всичко, което е произведено и изработено от всеки от нас, не е наше, а го дължим, за да може ГЕРБ да тъне в охолство и да твърди, че строи България и оставя една стабилна финансово държава“, обясни тя и подчерта, че наследството обаче е само дълг след дълг.

Нинова бе категорична, че БСП няма да увеличава дълга на Бълагрия. „Днес може да избираме между икономика, която е разпределена между 7-8 фирми, между обществени поръчки, които се взимат от приближени до властта или индустрия, българско производство и българско земеделие. БСП ще се бори до край да възстановим българската икономика и земеделие“, заяви лидерът на левицата.

Нинова обясни, че това ще стане с няколко основни политики. На първо място тя посочи създаването на фонд „Индустрия“, с който държавата ще инвестира в предприятия за българско производство и български стоки.

Като друга мярка тя посочи слагането на таван на субсидията на големите земеделски производители и тя да се разпределя на малките и средни производители на месо, мляко, плодове и зеленчуци, за да имаме българска храна на българската трапеза.

„Ще задължим веригите да продават 50% български стоки на своите щандове“, каза още председателят на БСП и допълни, че държавата ще подпомогне млади предприемачи, които искат да открият българска фирма, като ги освободи 2 години от плащане на данък печалба.

Нинова заяви, че левицата няма да позволи на българския народ да се предлагат стоки и храни второ качество, защото не сме второ качество европейци.

„Дайте ни своята подкрепа, за да направим тази промяна - за целия ни народ и за България“, призова Корнелия Нинова.

Избори 2017

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12009

19

Nik68

11.03 2017 в 17:44

И ако не познаеш какво за това 10:1 какво. Празни приказки професоре. С вас сме другари, тинтири минтири. Дано не сглубят масово хората. Защото с лъжи го видя колко изкара Орешаро. И после какво. Отиваш си аморе мио. И след теб потоп.

3469

16

Halo

11.03 2017 в 15:18

Ганьо, твоето Корни ще го превърнем в Курни след 15 дена. :)

12009

10

Nik68

11.03 2017 в 12:18

Това с изберете българското сме го преживяли вече. Да напомням ли какво се случваше с цената на месото, яйцата, зеленчуците, хляба, олиото през годините, когати имаше някаква протекционистична държавна политика. Скачаха по всякакви поводи. Я тока им е виновен, я промяната курса на долара, я световните цени на петрола. И сега има качестено български стоки, които си държат по-висока цена и си имат купувачите. Но да задължиш някого, на който с нищо не си помогнал като държава, да осъществява някакви твои предизборни обещания си е жив социализъм. След него идва Виденова зима. Е не ми се иска пак да я преживявам, ама в края на 2017 и началото на 2018. И после 4-5 години фа се опитваме да си стъпваме на краката. Затова да спрем грешните им помисли още на 26, пък такива като Нинова като искат да ходят В Россия да си живеят по Путиновски щом ги кефи.