Нинова пита: Опростила ли е НАП задължения на бизнесмена Ковачки

Как може черешите в Кюстендил да се изкупуват по 90 ст., а в София да струват 7 лева, гневи се лидерът на Столетницата

OFFNews 26 юни 2021 в 16:53 1720 1

Днес в Кюстендил на празника на черешата се срещнах с много хора, които страдат от модела на задкулисие и зависимости, който е проникнал дълбоко на всички нива в държавата, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Те ми задаваха два въпроса: как може изкупната цена на черешите да е 90 ст., а в София да се продават за 7 лева и вярна ли е излязлата в медиите информация, че НАП са опростили огромни задължения на Христо Ковачки? Този човек дължи пари за обезщетения на десетки хора, пенсионирани в Бобов дол. Дължи милиони на хазната и може ли някой да е решил да ги отпише като несъбираеми", каза председателят на Столетницата.

Според нея, ако това наистина е вярно, би било безобразие.

"Питам служебния министър на финансите вярна ли е информацията за опростени пари на фирми на Христо Ковачки? Има ли държава, която да го накара да плати на работниците? Вярно ли е, че са притискали хората да подпишат, че са си получили цялата сума, а са плащали само част от нея", продължи Нинова.

И добави:

"Обещах на хората истината и ще я търся заради тях. За едни - милиони, за други жълти стотинки за достойния им труд. Пред земеделските производители поех ангажимент да се преразпределят субсидии към производство на български плодове и зеленчуци, да се построят пазари и тържища, където да излагат пряко стоката си и прекупвачите да не им извиват ръцете."

Нинова обяви и че БСП ще възобнови предложението си отпреди три години за държавно предприятие за изкупуване, каквото има в Румъния.

Българското земеделие ще стане приоритет и нашата земя ще храни българския народ, каза още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!