Нинова: Оставката ми не e на дневен ред, има по-важни проблеми

OFFNews 11 юли 2021 в 21:28 1097 0

"Въпросът за оставката ми не стои на дневен ред, има по-важни проблеми", заяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя съобщи още: "Очаквахме повече, но не ни стигна времето, за са постигнем повече - заради малкото време между изборите."

Председателят на БСП коментира, че "безпрецедентно ниска активност за първи път от провеждането на парламентарни избори" е може би "наказателен вот към всички нас за това, че за три месеца се проведоха два пъти избори".

Като причини за ниската активност Нинова посочи липсата на политически дебат и  поведението на двете водещи партии: "ГЕРБ воюваха, Има такъв народ мълчаха".

Според нея "следващият парламент започва с много ниска легитимност", но пък няма "сериозна промяна от предходните избори".

Нинова заяви, че протестната вълна не се е състояла, а "партиите на протеста нямат мнозинство и ако искат правителство, ще им се наложи да водят разговор и с други партии". Тя коментира, че за БСП е "изключително важно да има правителство".

"Трябва да излъчим правителство, трябва да мислим за хората и държавата, за да не хвърляме държавата в политически хаос." - каза тя.

Председателят на БСП съобщи, че този път подкрепата към "Има такъв народ" няма да е безусловна, както и че "ако я искат, трябва да проведем разговори по политики".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!