Николай Цонев: Цветанов да се яви в съда и да си понесе отговорността

Offnews Последна промяна на 30 септември 2014 в 11:42 2595 2

Николай Цонев
Николай Цонев

Цветан Цветанов да се яви в съда по делото за клевета и да си понесе отговорността. Това коментира бившият военен министър и лидер на партия "Нова алтернатива" Николай Цонев във връзка с опита на адвокатите на ексвътрешния министър да отложат делото, което съдия Мирослава Тодорова заведе срещу него. 

Ако делото не започне преди изборите, има вероятност то да бъде прекратено поради изтичане на давностни срокове. 

„Вчера за пореден път бяхме принудени да наблюдаваме как една достойна жена, съдия Мирослава Тодорова, няма възможност да защити в съда доброто си име”, коментира още Цонев. Според него целта на шиканирането е ясна – делото да се отложи за следващата седмица, когато водачът на две листи на ГЕРБ ще попадне в парламента и ще се прикрие зад депутатския имунитет и няма да му бъде търсена отговорност за клеветите. „Обществото се заразява с опасния вирус на безнаказаността, а политиците със съзнанието, че ако са на власт, могат да обиждат, да клеветят и да тъпчат закона, коментира още Цонев.

Той призовава Цветанов, ако в четвъртък съдът пак не се произнесе, да постъпи достойно и да свали депутатския си имунитет. „Нали в твоята партия твърдите, че сте си взели поука от грешките си? Или това е само преди избори и за пред избирателите?”, пита още Цонев

Вчера стана ясно, че Европейският съд за правата на човека присъди 15 000 евро обезщетение на Цонев за зрелищния арест при акция на МВР. 

"Не са важни парите, по-скоро нека това бъде за урок на всички, посочи ексминистърът на отбраната и допълни, че ще спре дотук с делата в Страсбург т.е. ще приеме настоящето предложение за обезщетение. Бих искал прокурорът Роман Василев да носи персонална отговорност за деянията си при моя арест, но това на този етап няма как да стане“, коментира още Цонев.

Николай Цонев и съдията Петър Сантиров бяха задържани на 1 април 2010 г. с обвинение, че са искали да подкупят с 20 000 лв. следователя Петьо Петров.

Операцията по задържането на бившия военен министър се запомни със скандалното поведение на прокурора Роман Василев и виковете „На колене!”. Пресцентърът на МВР, тогава под ръководството на Цветан Цветанов, разпространи видео от задържането, на което ясно се чуваха репликите на Василев към Цонев: „Тъй като си абсолютен престъпник, като всеки един престъпник, долу на земята!”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.10 2014 в 18:22

Съдия Тодорова "достойна" жена? Ако бяхте червени пропагандатори, щях да ви разбера, но вие го правите за пари!
Фактите са: Прекратиха по давност дело на съдия Тодорова, Труд 11.01.2013 20:24

Трето дело бе прекратено поради изтекла абсолютна давност заради мотиви, бавени от уволнената съдийка Мирослава Тодорова в продължение на 5 г. Делото е за източването на 543 500 лв. от Банка за земеделски кредит, а подсъдим по него е мажоритарният собственик Атанас Тилев.

Да давате на Цонев място в сайта, за да продължава като охлюв да остава гадна слузеста диря?! Нямам думи!!!

30.09 2014 в 12:24

Знам, знам. В това изданийце платената реклама и редакционните божем материали са се слели в единий светъл комунизъм. Ивайло и Страхил се изредиха, сега да се готви недоразумението Расате.