Национално обединение на десницата сигнализира ЦИК за грубо нарушение на изборния процес в полза на ГЕРБ

OFFNews Последна промяна на 12 ноември 2021 в 17:20 819 0

Представители на българската общност в чужбина сигнализираха на Национално обединение на десницата, за грубо нарушение в изпратените образци на изборни книжа за изборите за народни представители на 14 ноември, които ще бъдат поставени пред изборните помещения. О-то на ОБРАЗЕЦ маркира номера и наименованието на определена партия, с което ще се агитира в деня на изборите, а именно 32 с наименованието на ГЕРБ-СДС.

С поставяне на образеца в този му вид пред изборната секция не се ли нарушават разпоредбите на чл. 184 и чл.185 от Изборния кодекс.

„Неволна“ (грешка) или насочваща избор е ограденият номер върху образеца на бюлетина отпечатана от фирмата изпълнител, което агитира, питат съгражданите ни зад граница, защото това е прецедент, на който до момента не са ставали свидетели.

От Национално обединение на десницата изпратихме официална жалба до ЦИК и очакваме тяхната обратна връзка по така създадения казус.

Казусът отправихме и със сигнал до министър-председателя Стефан Янев, министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и до министъра на външните работи Светлан Стоев, които носят отговорността за честността на вота.

Избори ноември 2021!

Платено съдържание!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови