Напрежение в РИК Велико Търново заради забавяне при предаването на протоколите

OFFNews 12 юли 2021 в 09:42 1928 0

Снимка БНР

Пред РИК Велико Търново се породи напрежение, след като към 7:30 часа близо 30 секционни комисии все още чакаха в областната управа на старата столица да предадат изборните си книжа, съобщи БНР. При 85% обработка на резултатите в региона първа политическа сила е „Има такъв народ“. 

Недоволни от чакането коментираха, че не знаят какъв е проблемът и че са принудени да стоят 6-7 часа. Оплакаха се и от лошата организация при предаването на протоколите.

"Забавянето основно е поради проблем с извозването на секционните комисии от общините до областната управа. Мисля, че в работата на РИК няма почти никакво забавяне. Между 15 и 20 минути отнема на една СИК да бъде обработена и да напусне сградата", коментира обаче шефът на РИК Николай Илиев.

В Пловдив над 1000 членове на секционни избирателни комисии чакаха също да предадат протоколите си в 16-а РИК. Те бяха настанени в една от палатите в международния панаир, където на входа ги посрещат с бутилка минерална вода.

"По-късно ще пристигнат изборните книжа на комисиите, които бяха определени за контролно преброяване, но едва ли забавянето им ще е голямо", каза председателят на 16-а РИК Спас Шуманов.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите