Милена Дамянова: Най-добрите от най-добрите трябва да споделят уроци по практика

OFFNews 13 март 2021 в 15:30 2330 0

Кандидатът за народен представител от 23 МИР в листата на Коалиция ГЕРБ-СДС Милена Дамянова стартира инициатива за създаване на програма за доброволческа организация от кариерни съветници и водещи предприемачи, които да предадат своите умения и знания на новото поколение Z.

"С експерти от образованието и бизнеса ще предложим модел за изграждането на платформа, в която най-добрите от най-добрите ще споделят своите уроци от практиката", каза тя.

И подчерта, че заедно с нейните колеги работят, за да дадат на новите поколения и на работодателите умения по предприемачество, които да позволят на всеки да живее в стабилно икономическо общество.

"Предприемачеството, ранното кариерно ориентиране и изграждането на лидерски умения са в основата на политиката на ГЕРБ. Имаме нужда от визия за бъдещето", подчерта Милена Дамянова. Тя уточни, че през 2009-2013г. е въведено предприемачество за най-малките ученици. Чрез ЗПУО е прието предприемачеството да е самостоятелен предмет. От тази година той се изучава като предмет в 11. и 12. клас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови