Мартин Димитров: Защо Христо Иванов забрави кой излезе на протест заедно с него?

OFFNews 28 февруари 2017 в 19:47 5990 7

Мартин Димитров

„Нова Република е единствената демократична алтернатива за дясно мислещите хора. В предизборната кампания всичко обещават, всеки обещава всичко, всеки е борец с корупцията, дават високи доходи, но аз бих попитал кой какво свърши. Кой какво направи до момента? За да имаш претенции на избори, трябва да кажеш до момента какво си свършил. Ние сме Мартин Димитров, Трайчо Трайков, Радан Кънев, Дани Каназирева - все хора, които са доказали какво могат“, заяви Мартин Димитров по време на онлайн формата “Попитай директно”.

„Защо Христо Иванов забрави кой излезе на протест заедно с него, защо забрави кой беше рамо до рамо с него в онзи тежък момент, когато беше провалена съдебната реформа? Ние предложихме коалиция на „Да, България“, протегнахме честно ръка към тях. Те се решиха да се явят сами и поеха цялата отговорност на това свое решение. За мен това е недалновидно. Аз смятам, че ние имаме твърде близки ценности, твърде близки цели. Искаме да променим цялата правосъдна система в България. Това няма как да стане, ако не си подадем ръка. И много съжалявам, че нашата протегната ръка не беше поета от тях“, отговори Димитров на потребител, попитал защо Нова Република и "Да, България" са отделно на изборите.

Сред основните въпроси бяха още електронното гласуване и електронното управление.

По темата представителят на Нова Република напомни, че именно той и колегата му Петър Славов са вносителите на законопроекта, който от 2019 година въвежда дистанционно електронно гласуване.

По темата за електронното правителство Димитров заяви, че до момента в България са изхарчени 5 пъти повече пари, отколкото в Естония, а електронно правителство няма.

Според него електронното правителство е важно, защото ще намали корупцията в държавната администрация.

„Данък „Уикенд“ е символ на тормоза на администрацията върху малкия и среден бизнес. Той беше измислен и въведен от ГЕРБ, подкрепен от БСП. Той беше въведен по възможно най-лошия и грешен начин. Една от първите ни стъпки в следващия парламент ще бъде отмяната на данък „Уикенд“ в този му вид. Защото ние знаем, че за да върви държавата напред, трябва малкият и среден бизнес да бъде подкрепян, а държавата на първо място не трябва да пречи“, каза още Димитров.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11738

7

KumaLisa

04.03 2017 в 20:02

Тоя едвам го изгонихме от СДС преди 5-6 години, той гьонсурата му с гьонсурат, пак се бута. Разкарай се бе изрод!

11920

6

Buriata

02.03 2017 в 11:27

Абе Мартине, кога ще се усетиш, че ролята на Христо Иванов е да разцепи дясното. А медиите на Прокопиев налагат схващането, че едва ли не дясното с теб и Радан е виновно за това и трябва веднага да се присъедините към Иванов.

12435

5

Jinx

01.03 2017 в 18:47

Христо Иванов има съвсем друг план, спуснат му от Прокопиев. Хич не го е еня кой е бил на протестите с него.

12860

4

newfoundland

01.03 2017 в 18:01

Отговорът на въпроса е: корпоративни интереси!