„Маркет ЛИНКС": Люта битка в Плевен кой ще застане срещу Спартански на балотаж

OFFNews 19 октомври 2023 в 10:11 1073 0

Георг Спартански

Снимка Фейсбук на Георг Спартански

Георг Спартански

Люта битка за второто място в Плевен и по-висока избирателна активност ще има на изборите на 29 октомври. 

Това сочат данни от експресно регионално проучване на „Маркет ЛИНКС", проведено сред 400 имащи право на глас в община Плевен, по поръчка на bTV в периода 11-15 октомври и по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета. 

„Твърдо решилите да гласуват са 56 процента, което е значително по-високо от 45-те процента на последните местни избори. Очакваме по-висока избирателна активност. Ще има балотаж", каза Добромир Живков. 

Най-голяма подкрепа получава настоящият кмет на града Георг Спартански, който се бори за трети мандат като независим - 31%. През 2015 г. той бе издигнат от РБ, а през 2019 - подкрепен от ДБ. Следват го Валентин Христов от ГЕРБ с 13,1%, независимият кандидат Чавдар Попов с 11,3% и Наталия Цанева от ПП-ДБ с 8,2%. 

След тях са Александър Николов, „Алтернатива на гражданите“ - 4,8% и Данаил Раденцов „Възраждане“ - 3,8 на сто. 

Има и голям брой партии, които се състезават за влизане в общинския съвет. Не би било изненада да видим доста фрагментиран съвет с дори до 7 политически сили в него“, допълни социологът. 

-------------------------------------------------------------------------

Данните са от експресно регионално проучване на „Маркет ЛИНКС", проведено сред 400 имащи право на глас в община Плевен, по поръчка на bTV в периода 11-15 октомври и по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!