Марешки против агресията към Великите сили, иска да пращаме мигрантите във Вашингтон

ОFFNews 02 ноември 2016 в 21:40 13279 3

Снимка БГНЕС

Като единственият независим кандидат-президент се определи Веселин Марешки по време на дебата с опонентите си за "Дондуков" 2: Красимир Каракачанов, Трайчо Трайков и Ивайло Калфин, проведен по бТВ. "Ако бъда избран, няма да съм президент на Борисов, на Местан, на Нинова", заяви варненският бизнесмен, който обяви, че фирмите му са на стойност над 100 млн. лева.

Първият въпрос, поставен пред кандидат-президентите, бе свързан с изказванията на турския президент Реджеп Ердоган, в които той предявява териториални претенции към други страни, включително България. Марешки отговори, че като президент сърцето му ще е широко за всички приятелски народи.

"Ние не можем да решим международните конфликти, когато големите сили си го мерят", така Марешки отговори на въпроса на водещия дали одобрява позицията на президента Росен Плевнелиев спрямо анексирането на Крим от страна на Русия. По думите на Марешки агресията към Великите сили носи само вреда на станата ни.

Бизнесменът застана твърдо зад идеята за затварянето на границите за всички нелегални мигранти, независимо дали става за икономически такива или не . Той изрази несъгласието си с Ивайло Калфин, че Европа е намерила начин за справяне с проблема и предложи нелегалните мигранти да бъдат пращани във Вашингтон със самолети.

"Ние трябва да имаме наша политика, а не да копираме. Трябва да даваме положителни примери", коментира Марешки, поставен пред избора между политиката на германския канцлер Ангела Меркел и унгарския премиер Виктор Орбан. 

Той изрази и опасенията си подготвеността на българската армия при потенциално нападение, като я приписа на липсата на финансиране заради пренасочване на средствата заради корупция. 

Варненецът неколкократно напомни на опонентите си, че е пристигнал от Варна до студиото за дебата за час и двадесет минути, а причината затова е подкрепата на хората. "Българите помагат на този, който освобождава", заяви Марешки.

Бизнесменът отрече някога да е бил вербуван от Държавна сигурност и заяви, че би работил с бивши агенти, стига те да са работили за България, а не друга държава. 

"Като ги покаже крадците право в очите, те няма как да крадат", така независимият кандидат заяви, че президентът може да спре корупцията. Той самият отрече да има познати от подземния свят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови