Крум Зарков: Готови сме да тръгнем на битка с паралелната държава

OFFNews 22 март 2017 в 06:31 2776 2

Нарекохме корупцията в страната ни - паралелна държава. Готови сме да тръгнем на битка с корупцията и се надяваме хората да ни последват.

Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в Русе Крум Зарков по БНТ. Той обясни, че „БСП за България“ има разработена програма както за Северозападна България, така и за Странджа-Сакар, Родопите, планинските и полупланински региони. „Тези региони обаче са практически обезлюдени. Но проблеми има не само там“, обясни Зарков. По думите му е нужно регионалната ни политика да се води по различен начин.

„Време е МРРБ да не бъде само министерство на строежа, а министерство на регионалното благоустройство, каквото би трябвало да бъде“, каза Зарков и допълни, че хората в страната вече имат избор. „Тези, които не работят за 300 лв., бягат в София или в чужбина“, обясни водачът на листата на левицата и допълни, че в програмата й има предвидени мерки за справяне с проблемите.

Крум Зарков обясни, че предложението на левицата за въвеждане на данъчно облагане в размер на 20% за всички с доходи над 120 000 лв. за година е, за да се въведе справедливо облагане на доходите на хората в страната. „Защото в обществото ни има огромни неравенства. Защото 41% от хора живеят в риск от бедност. От тази мярка ние очакваме приход от около 50 млн. лв., които могат да бъдат дадени, например за семействата с деца“, обясни Крум Зарков. 

По повод санкциите срещу Русия, Крум Зарков каза, че левицата е последователна в позицията си, че те не само не помагат, но вредят за решаването и на глобалните геополитически проблеми в световен мащаб. 

ИЗБОРИ 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

2

Nik68

22.03 2017 в 10:17

Готови са или ще тръгнат. апропо нещо конкретно да прочетохте в тази статия. Имам програма за 2 региона, аама и в другите положението е лошо. Програма за какво. С какви конкретни мерки. Да не се окаже че програмата е наблюдение и констатация колко зле е положението. И глупостите да вземем от богатите да дадем на бедните. Това и в Росия го няма. Жерар де Пардийо там емигрира, като решиха да вдигат данъците на богатите във Франция.

10571

1

Hissarion

22.03 2017 в 09:49

А срещу спагетеното чудовище готови ли са да тръгнат на битка? Питам, защото ми е много важно да знам. Според тази информация ще реша за кого да гласувам.