Контролираният вот на Бобов дол отишъл при Бареков

OFFNews 05 октомври 2014 в 22:04 10495 8

Контролираният вот на миньорите от контролирания от Христо Ковачки Бобов дол е отишъл при Николай Бареков и партията му "България без цензура".

Това сочат резултатите от изборите, пише dennews.bg.

По-рано днес Нова тв излъчи репортаж от Бобов дол, за който пред камерата застават началници и работници. Те признават, че са ги записвали в списъци за гласуване, че всеки е трябвало да добави още хора, които да гласуват, че им превели по 50 лева "за избори". Заплашвали ги, че ще ги уволнят, ако не гласуват за правилната партия.

Ако се съди по резултатите от Бобов дол и селата Джерман и Баланово, "правилната" партия е била "България без цензура".

В миньорската община ББЦ е първа политическа сила с около 1500 гласа, на второ място с около 1000 гласа е ГЕРБ, а трети БСП с около 800 гласа, сочат данните от щаба на БСП в Дупница, цитирани от dennews.

Левите признават загубата си в община Дупница и отчитат, че печелят единствено в ромската секция в Горна махала (Механото) и в няколко секции в малките села

В област Кюстендил и община Дупница резултатът повтаря процентите от страната-почти двойна преднина за ГЕРБ пред БСП, но от щабовете не смеят да сочат проценти към този момент. Със сигурност социалистите печелят в Невестино, най-малката община в областта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!