Кой ще работи за вас в следващото Народно събрание?

Гласувайте за носителите на Промяната в България с номер 14

OFFNews 06 юни 2024 в 16:03 664 3

ПП-ДБ

Снимка БГНЕС/РАЛИЦА БЕЛЧЕВА

ПП-ДБ

Само преди 2.5 години „Продължаваме Промяната“ изгря на политическата сцена в България и освен полъхът на Промяната върна надеждата сред хората, че страната ни може да бъде друга, а българите да живеят по-добре. За този период доказа, че България не е бедна и малка държава, а напротив, трябва само да не бъде крадена. Показа, че може да се води политика в интерес на хората, да се планира бюджет, така че да има пари за всички. За първи път от 30 години качеството на живот на българите стана приоритет – на децата, на работещите, на пенсионерите.

В началото група добре образовани и честни хора мечтаеха България да бъде друга, днес носителите на Промяната вече са доказали това. За да се превърне България в една нормална европейска България трябва мнозинство на 9 юни с номер 14.

Силата на Промяната се усети в цяла България, където хората за пореден ще имат възможност да кажат „не“ на „постната пица“, „не“ на дуото Пеевски – Борисов, „не“ на ограбеното бъдеще. А хората, които могат да защитят интересите им са точно пред тях днес като водачи на листите. Някои за първи път се впускат в тази битка, но са покорявали много други върхове, други вече са били на този „фронт“ и са доказали, че могат да се борят за България.

Кои са носителите на Промяната в България

23 МИР София и Перник – Кирил Петков

Кирил Петков е съпредседател на ПП. Той е министър-председател на Република България от 13 декември 2021 г. до 2 август 2022 г. По време на втория служебен кабинет на Президента Румен Радев от 12 май 2021 г. до 15 септември 2021 г. заема поста министър на икономиката. През 2018 г. Кирил Петков създава за българските студенти от природонаучните дисциплини Центъра за приложни изследвания и иновации в природните науки (CASI) в Биологическия факултет на Софийския университет.

Кирил Петков е един от основателите на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към СУ „Св. Климент Охридски“, афилииран с Харвардския университет. В Центъра преподава Икономическо развитие и микроикономика на конкурентоспособността. Той има богат опит като предприемач и развива проекти в областта на иновации с висока добавена стойност, както и бизнес в разработването на пробиотици и биотехнологии.

Кирил Петков завършва финанси в Университета на Британска Колумбия във Ванкувър и магистратура по бизнес администрация в Харвардския университет, където е класиран в топ 10 на своя випуск.

Пловдив и Хасково – Асен Василев

Асен Василев е съпредседател на ПП. Роден е на 9 септември 1977 г. в Хасково. Завършва езиковата гимназия в родния си град със специално отличие „Златаревска награда“. След гимназията завършва Икономика в Харвард. Специализира “Бизнес администрация и право” в Harvard Business School и Harvard Law School.

Василев е подготвил всички държавни бюджети за последните 3 години – 2022, 2023 и 2024 г. Основна цел на бюджетите е политиката за увеличаване на доходите и намаляване на неравенствата.

Бил е и министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство на Марин Райков от март до май 2013 г. Министър на финансите е в първия служебен кабинет на Стефан Янев от 12 май до 15 септември 2021 г. Вицепремиер по еврофондовете и министър на финансите в редовното правителство на Кирил Петков и министър на финансите в правителството на Николай Денков.

По негово време ЕК одобри Плана за възстановяване и устойчивост в размер на 13 млрд. лева. Успешно е финализирано и споразумението за партньорство за новите оперативни програми на стойност 22 млрд. лв.

България стана пример за финансова стабилност. Дългът намаля с над 2 млрд. Лв. и по данни на Евростат България е втората държава в ЕС с най-нисък дълг като процент от БВП. Дефицитът е в рамките на 3% по Маастрихсктите критерии за приемане в еврозоната.

Съосновател и директор е на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност, които организират т.нар. “Харвардски курсове”. Преподавател е в програмата за икономически растеж и развитие, афилиирана със Софийския университет “Св. Климент Охридски” и с Центъра за стратегии и кoнкурентоспособност в Harvard Business School.

Бургас и Шумен – Николай Денков

Николай Денков e министър-председател на Р България от 6.06.23 г. до 9.04.24 г. По време на управлението му инфлацията спадна до най-ниското си ниво за последните две години. Доходите се увеличиха, България стана втора по ръст на заплатите в ЕС. Цените на храните се стабилизираха, а на горивата - паднаха. Чуждестранните инвестиции се увеличиха рекордно - до над 7 млрд. лв. за 2023 г. България беше приета в Шенген по въздух и море, след като направи важни стъпки в правосъдната реформа.

Преди последното редовно правителство акад. Денков беше министър на образованието и науката в кабинета „Петков“, а по-рано - министър и зам.-министър на МОН. Депутат е в 48-ото и 49-ото Народно събрание.

Николай Денков е академик на БАН и редовен член на европейската научна академия Academia Europaea, професор и доктор на науките по физикохимия в СУ „Св. Климент Охридски“. Според ежегодната класация на Университета Станфорд акад. Денков е в първия 1% на най-влиятелните учени в света в своята сфера. Съавтор е на 12 патента. Ръководил е над 45 международни проекта. Отличен е с много престижни местни и международни награди.

Водач на евролиста – Никола Минчев

Никола Минчев е завършил Немската гимназия в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Вярва, че с добри закони може да бъде постигнат добър ред, така че да не се налага младите хора да избират между щастието в България и добрата реализация в чужбина. Затова и законодателната дейност и уважението към Народното събрание са му приоритет.

Никола Минчев е адвокат по професия. На практика цялата си кариера преди ПП е изкарал в най-голямата адвокатска кантора в България “Джингов, Гугински, Кючюков и Величков”. Най-голямата му страст е процесуалното представителство, представлявал е и Продължаваме Промяната – Демократична България по дела срещу ЦИК.

Говори английски и немски език. Семеен, с две деца. Запален фен на спорта.

25 МИР София – Христо Петров

Христо Петров е единственият депутат, който довежда битката за справедливост на осиновените до успешен край, и им осигурява законова възможност да узнаят свободно кои са техните биологични родители – обещание, давано повече от две десетилетия от различни политици, но изпълнено само от един.

Успява да се пребори за двойно увеличение на джобните пари на децата, настанени в домове. Става един от създателите на новия Закон за авторското право, защитавайки интереса на българските творци, автори и продуценти.

В края на 2021 г. решава да отдаде времето и усилията си за подобряване на живота на деца, настанени в социални институции. Използва известността си от публичната сфера, за да създава непосредствени контакти с тези деца из цяла България. Създава сдружение, което осигурява учители по рисуване, български и английски език, както и спортни занимания в няколко дома, организира културни мероприятия и посещения. С една от последните му кампании успява да закупи и дари специализиран бус за деца с увреждания. Образователните морски лагери, които организира всяка година, са най-чаканото събитие за децата в тези домове.

Песните, които създава, са едни от най-слушаните и обичани в България вече близо 30 г. Роден е на 19 декември 1979 г. в София. Завършил е Националната гимназия за древни езици и култури “Константин – Кирил Философ” с профил “История”. Има три дъщери – Аделина, Лора и Юлия.

Благоевград – Андрей Цеков

Андрей Цеков е роден в град София. Завършва Първа английска езикова гимназия в град София и Юридическия факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Специализира право на Европейския съюз в Университета в Амстердам, Нидерландия и мениджмънт в Станфорд. Притежава 20-годишен опит в управлението на инвестиционния процес в големи корпоративни структури. В периода декември 2021 г. – август 2022 г. заема поста на заместник министър на финансите. В кабинета “Денков” от юни 2023 г. до април 2024 г. е министър на регионалното развитие и благоустройството. Андрей Цеков е семеен с три деца.

Габрово – Явор Божанков

Завършва Американски колеж „Аркус“ и Великотърновския университет със специалност “Право”. Като народен представител в 44-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание активно се бори за осъществяване на съдебната реформа в България, спиране на манипулациите в изборния процес, и защита на околната среда и устойчивото развитие. Член на Комисията по правни въпроси и на Комисията по околна среда и водите. Член на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа в 44-то НС. Председател на Асоциацията на рециклиращата индустрия (АРИ). Съосновател на сдружение „С вяра в доброто“. Носител на наградата „Достойните българи“, присъдена от БНТ, 24 часа и Мтел през 2014 г. Женен, с двама сина.

Плевен и Пловдив област – Богдан Богданов

Богдан Богданов е бакалавър по финанси от Висшето училище по застраховане и финанси. Магистърската си степен придобива в университетите УНСС и Нотингам Трент във Великобритания по специалността “Европейски бизнес и финанси”. Повече от 10 години е специалист по бизнес развитие и структуриране на инвестиционни проекти.

Работил е за български и чуждестранни компании с фокус в производства с развойна дейност и висока добавена стойност.

Варна – Даниел Лорер

Даниел Лорер е български политик и един от основателите на политическа партия “Продължаваме промяната”. Личната му кауза е: Силна България в силна Европа. Лорер е първият министър на иновациите и растежа в България. Създава и управлява институцията до август 2022 г. в редовното правителство на Кирил Петков. По време на министерския си мандат, съвместно с екипа си, Даниел Лорер изгражда и реализира модели за икономически растеж – чрез инвестиции в иновации и умен бизнес, базиран върху развитие на човешкия капитал и нови технологии. Разширява възможностите за сътрудничество с Европейската космическа агенция (ЕКА).

Даниел Лорер е избран за народен представител като водач на листата във Варна в 49-то (2023), 48-то (2022) и 47-то (2021) Народно събрание, в които е зам.-председател на парламентарната комисия по икономически въпроси и иновации и член на парламентарната комисия по външна политика. След Първа английска езикова гимназия в София, Даниел завършва компютърни науки и бизнес управление в университета Тел Авив. Говори 5 чужди езика: английски, френски, немски, иврит, руски. Щастливо женен с 3 деца.

Ловеч – Искрен Арабаджиев

Искрен Арабаджиев е роден през 1991 г. в град Ловеч. Завършва езикова гимназия „Екзарх Йосиф I” с немски език. След това продължава обучението си в СУ „ Св. Климент Охридски“, където получава бакалавърска степен по специалност „Икономика“ и магистърска степен по специалност „Счетоводство и одит“.

Първите 5 г. от професионалния си опит трупа в сферата на счетоводството и финансите в различни международни компании.
През 2020 г. започва работа като заместник-кмет на Столична община – район „Студентски“, чието население е над 100 000 души. Като част от ръководството на Общината ръководи 70 човека и за кратко натрупва сериозен административен опит.

Впоследствие е избран за народен представител последователно в 47-ото, 48-ото и 49-тото Народно събрание от Ловеч.
Като народен представител работи за осъществяването на каузата за справедлива, модерна и европейска България като председател и заместник-председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика.

Арабаджиев има нелеката задача да координира законодателната дейност в няколко сфери – пенсионна система, политики за хора с увреждания, социалните услуги, демографски политики и стимули за млади семейства.

Ямбол – Мирослав Иванов

Мирослав Иванов е роден и израснал в Ямбол. Завършва СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Право“, след което активно упражнява адвокатската професия. Превръща в своя лична кауза много от казусите на свои клиенти, често, работейки и без възнаграждение, защото вярва, че всеки гражданин има право на достъп до справедливо правораздаване.

В периода 2021-2024г. е народен представител от 31 МИР – Ямбол. В 47-ия парламент е избран за зам.-председател, като временно изпълнява правомощията и на председател на НС. Като член на Комисията по правни въпроси, взема дейно участие в дебатите по закриване на Специализираните наказателен съд и прокуратура, превърнали се в символ на държавна репресия, и категорично се противопоставя на измененията в Изборния кодекс, с които на практика се премахва машинното гласуване и които връщат възможността за изборни манипулации и саботиране на честния изборен процес в страната.

Обича спорта. Печелил е множество аматьорски турнири по футбол. Практикува още тенис на маса, шах, бридж, баскетбол, плуване, риболов. Интересува се от история и почита българските традиции.

Стара Загора Радослав Рибарски

Народният представител в 47, 48 и 49-то Народно събрание Радослав Рибарски е водач на листата на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в Стара Загора. Председател на Комисията по енергетика в 47-то Народно събрание, заместник- председател на Комисията в 48 и 49-то Народно събрание. Член на комисията по отбрана и в трите парламента.

През 2002 г. завършва ГПЧЕ „Ромен Ролан“ гр. Стара Загора с профил английски и немски език. Висшето си образование придобива в УНСС със специалност „Международни икономически отношения“ и магистърска степен по „Управление на международни проекти“ отново във факултет „Международна икономика и политика“ в УНСС. Кариерното развитие на Радослав Рибарски до момента е изцяло в сектор „Енергетика“.

Опазване на околната среда и устойчивото третиране и оползотворяване на отпадъците са каузите, които подкрепя. Семеен, с две деца.

Смолян – Михал Камбарев

Михал Камбарев е дете на учителско семейство. Възпитаник на Езикова Гимназия Смолян. Състезател по шах в отбора на училището, доброволец в Български Червен кръст.

Възпитаник на Софийски Университет. Стипендиант на „Младите лидери на България“, с интензивно обучение в колежа „Бабсън“, Бостън – титулуван като учебното заведение с най-добро образование за предприемачи през последните 30 г.

Член на борда на директорите на „Асоциацията на българските лидери и предприемачи“ за известно време.

Преди да започне дейността си за родопчани като народен представител, освен че управлява IT компания в областта на недвижимите имоти, в продължение на 7 години Михал работи за привличането на инвестиции и разкриването на нови работни места в редица градове по света, включително Хелзинки, Копенхаген, Брюксел, Дюселдорф, Милано, Женева, Виена, Париж, Ченгду, Ухан.

Свободното си време Камбарев обича да прекарва с приятели, интересува от поведенческа психология, бизнес развитие, помага за насърчаването на млади предприемачи като гост лектор в университети и програми в България и чужбина и се старае да се възползва от всяка възможност, за да бъде у дома, в Родопите.

Монтана – Ванина Вецина

Бившият областен управител на Монтана – Ванина Вецина е областен управител на област Монтана в периода 01-08.2022 г. Инженер по образование, с втора магистратура „Европейска публична администрация“. Професионалните й квалификации продължават в УНСС по специалност „Международни отношения и бизнес“, в областта на оценяването-правоспособен оценител в няколко области, а последно – европейски признат оценител на недвижими имоти (REV).

Професионалният път на инж. Вецина започва като експерт в Министерство на земеделието и продължава в банковата сфера. Ванина Вецина управлява и развива успешно семейна фирма- консултант в строителството и независим оценител с 25-годишна история.
Вецина участва активно в обществения живот като председател на Контролния съвет на Камарата на оценителите в България. Семейна, с три деца.

Силистра – Богомил Петков

Богомил Петков е предприемач в сферата на горен плетен трикотаж и производство на бетонови и варови разтвори. Роден е в гр. Севлиево, учил е в ПМГ „Академик Иван Гюзелев” гр. Габрово. Завършил е Стопанската академия „Димитър А. Ценов” гр. Свищов в две специалности „Социално-икономическа информация” и „Морал и право”.

Пазарджик – Ивайло Шотев

Ивайло Шотев е роден в гр. Пазарджик, икономист по образование, семеен с едно дете. Завършил Икономика и Бизнес, насочена към Източна Европа в UCL, Лондон. Продължава следването си МГИМО, Москва, където защитава магистерска степен по Политика и Икономика, насочена към Евразия. Прибира се в България, за да развива собствен бизнес, да създаде семейство и да бъде по-близо до корените си.

В професионален план и преди политиката той е управител на фармацевтична компания в Област Пазарджик, където в рамките на няколко години успява да я стабилизира и превърне в една от най-бързо развиващите се в сектора. В миналото си е директор в българска компания за производство на вино, като участва и развива проекти в сферата на международната търговия – отваряйки нови пазари в Европа, Китай, САЩ, Африка.

В качеството си на народен представил и водач на листата на “Продължаваме Промяната” от Пазарджик е член на комисията по външна политика и комисията по бюджет и финанси в 47 и 48 Народно Събрание.

Сливен – Татяна Султанова

Татяна Султанова е народен предстaвител в 47-ото и 48-ото НС, като и в двата парламента е избрана за зам.-председател на Комисията по околна среда и водите.

В кариерата си се отдава на каузата за опазване на околната среда, като заема експертни и ръководни длъжности в системата на МОСВ. Работи активно по подготовката на България в сектор „Околна среда“ за присъединяване към ЕС. Едновременно с това е преподавател в магистърска програма по „Програми за управление и мониторинг на околната среда“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Била е мениджър „Проекти“ в семейна инвестиционна компания.

Султанова е завършила Природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ в родния си град Сливен. Придобива две магистърски степени: „Генетика и микробиология“ и „Биоразнообразие, екология и консервация“ в Пловдивския университет. Преминала е следдипломно обучение във Fort Valley State University, Атланта, САЩ в област „Биотехнологии“. Притежава сертификати от обучения и курсове от България, и чужбина в областта на управление в администрацията, управление на проекти и програми, медиация, дипломация, опазване на околната среда и др.

Владее английски език. Татяна Султанова е запален планинар и велосипедист.

Омъжена, с едно дете.

Враца – Деница Симеонова

Маг. инж. Деница Симеонова е народен представител от парламентарната група на “Продължаваме Промяната” в 47 и 48-ото Народно Събрание на Република България. Председател на парламентарната Комисия по въпросите на Европейския съюз (октомври 2022-януари 2023 г.).

Каузата й е да подкрепя развитието на малкия бизнес и стартиращите компании в България и по-конкретно в Северозападна България, където чрез обучения помага на хора от различни възрасти и сфери на дейност да реализират бизнес идеите си.

Деница е началник на политическия кабинет на министъра на финансите (май-септември 2021г.).

Възпитаник е на ППМГ “Академик Иван Ценов” във Враца, откъдето се заражда интересът ѝ към точните науки. Деница е магистър по Електронно управление на английски език (отличена със златен медал) и бакалавър по Индустриално инженерство на английски език (отличена със златен медал) от Технически университет – София. Завършила е лятна предприемаческа програма в колеж №1 по предприемачество в света – Babson College, САЩ. Владее отлично английски и немски език.

Кюстендил – Георги Стамов

39-годишният IT експерт Георги Стамов е народен представител в 47-ото и 48-ото Народно събрание. Член е на парламентарните комисии по туризъм и по електронно управление.

Георги завършва средното си образование в Езиковата гимназия „Д-р Петър Берон“ в гр. Кюстендил. Има магистърска степен по „Финансов контрол“ от Университета за национално и световно стопанство в София.

Като ученик тренира таекуондо и стига до националния отбор на България за младежи. Награден е с почетен плакет за принос в развитието на таекуондо в Кюстендил. Свободното си време обича да прекарва като пътува, да бъде сред природата и със семейството и приятелите си. Семеен, с две деца.

Парламентарни избори 2024

Платена публикация

Купуването  продаването на гласове е престъпление

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    300

    3

    демотиватор

    06.06 2024 в 19:48

    "Али Баба и 40-тях шарлатани"- имаше такава приказка... за нек'ви избори май беше... (ジ)

    50

    2

    Far Rider

    06.06 2024 в 19:44

    Нито един от изброените по-горе "юнациЮ няма да работи за нас, а за себе си! Видяхме го в действие!

    300

    1

    демотиватор

    06.06 2024 в 17:41

    Некои разправят, че Ленин бил умрел и положен у мавзолей в Московията.
    Лъжат!
    Миро Ленин си е жив и здрав, ей го по-горе, (Ленчето Б. и тя), да гласуваме за него у Ямбол, с преференция !!! (ジ)
     
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II