Кое е първото, което ще направя, когато стана общински съветник? Отговорите на Стефан Марков

OFFNews 20 октомври 2015 в 21:15 3686 0

Стефан Марков

OFFNews започва анкета с кандидати за общински съветници. Въпросът е само един и много прост: "Какво е първото нещо, което ще направите като станете общински съветник?" Днес ви предлагаме отговорите на Стефан Марков - съответно с номер 12 в листата на Реформаторския блок за София.

Стефан Марков: Ще искам премахване на ограниченията при платен престой в центъра и ще спра рушветите за детските градини

Ще поискам незабавно да отпадне ограничението при платен престой в центъра. Сега се налага след престой от 2 часа в "синя зона" да изместиш колата си или да сложиш талон за паркиране. За "зелена зона" важи същото, но при 4-часово ограничение. Да тичаш, за да сложиш нов талон на паркираната си кола или да отидеш да я изместиш е нелепо.

Затова ще предложа СОС да гласува премахването на тези ограничения от по 2 и 4 часа. Това не значи отпадане на "синята" и "зелената" зони, а само на часовите ограничения. Второто нещо е пресичането на рушветите в детските градини. Не е нормално децата, започващи в ясла или градина, да влизат там с подкуп. За да задържим младите хора, трябва да изградим достатъчно детски градини и ясли, според възрастта на населението в кварталите.

Трябва също да се стимулират алтернативни форми за почасова детска грижа. Аз живея в кв. Витоша с преобладаващо млади хора с деца, а има твърде малко детски градини. В тях влизат 4 пъти по-малко деца от тези, които остават да чакат. В същото време в квартали с по-малко млади хора се строят нови детски градини. Трябва да се реши дългогодишният проблем, защото над 10 000 семейства в столицата чакат за ясли и детски градини - аз ще работя за това.

Местни избори 2015

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови