Кандидатът с досие от КОД се оттегля от листата. Създали сме механизъм за такива случаи, увери Москов

Това, което за другите е пожелателно, за нас вече е действаща норма, подчерта д-р Ваньо Шарков

OFFNews 24 март 2021 в 13:01 1425 0

Човекът, посочен от Комисията за досиетата, като свързан с бившите служби на ДС, вече е подал заявление за оттеглянето си от листата на КОД в 19 МИР, съобщиха от партията. 

Предварително сме създали надежден механизъм, който да ни гарантира, че дори и да се окаже такъв човек в нашите листи, той ще бъде отстранен и сред реалните кандидати на КОД, в крайна сметка няма да има хора обвързани с БКП и старите служби. Това е истинското политическо решение, коментира лидерът на КОД Петър Москов. Политическата отговорност те задължава да залагаш норми, които да гарантират правилните решения и да пресрещат негативните възможности. Декларациите, които само кандидатите на КОД бяха задължени да подпишат предварително, са именно такава гаранция. Затова ние посрещнахме новината спокойно, без притеснения и без да бързаме да излизаме с нарочни медийни съобщения. Но сме изключително сме отвратени от злобните, ехидни реакциите на партии, чиито листи са пълни с партийни секретари, техните деца, роднини и наследници и щатни служители на ДС, заявява още Москов. 

За съжаление те ми припомниха онази грозна сцена, която преди години ме впечатли със същото злорадство и ехидност на депутатите от БСП в народното събрание, когато обявяваха оцелелите от лагерите Николапетковисти за агентина ДС, припомня той. 

Това е разликата между нас и всички останали, за нас не е важно само да бъдат обявявани, а трябва да се прилагат активни действия за недопускането до органите на властта, медиите и финансовите ресурси на държавата. Това, което за другите е пожелателно, показахме, че за нас вече е действаща норма, каза д-р Ваньо Шарков, зам.-председател на КОД. 

Парламентарни избори 2021

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови