Кандидатът на Има такъв народ Илко Стоянов стана кмет на Благоевград

OFFNews 04 юли 2021 в 22:25 5169 4

Кандидатът на "Има такъв народ" Илко Стоянов е новият кмет на Благоевград. На балотажа днес той води с около 2000 гласа пред Румен Томов - независим кандидат, подкрепен от БСП, съобщава БНТ.

Изборният ден в Благоевград приключи с 28.46 процента избирателна активност, съобщи пред БТА заместник-председателят на Общинската избирателна комисия Йордан Симонски.

Броят на избирателите, отишли до урните на балотажа на частичния местен вот за кмет на общината, е 18 645 - от общо 65 500 имащи право на глас.

Сходна е избирателната активност с първи тур на частичните избори миналата неделя, когато от ОИК отчетоха 27.76 процента. Близо два пъти по-ниска е тя обаче в сравнение с местните избори през 2019 година, когато на балотажа за кмет са гласували повече от 50 процента от имащите право на глас.

Бързане с разписката от машината

Три жалби и един сигнал по телефона са постъпили в ОИК - Благоевград днес. Всички са проверени от членове на Общинската избирателна комисия, посочи Йордан Симонски.

Има сигнали от няколко от секциите за гласоподаватели, които са издърпвали разписката от машината предварително. Това е причинило набиране на ролката вътре и проблеми с ножа, който отрязва разписката, съобщиха от ОИК - Благоевград.

За да се избегне проблемът, е дадено указание до всички секционни комисии да инструктират избирателите да не бързат да издърпват разписката от машината. След указанията подобен проблем не е имало през изборния ден. Не е имало и преустановяване на машинния вот и преминаване към гласуване с хартиени бюлетини, допълни Йордан Симонски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

05.07 2021 в 13:35

Да.
Комунистите били такива, онакива, не знам си какви. Добре, отидоха си. Смениха ги счетоводителите им. Писъци, крясъци, думкане в гърдите като разгонена мъжка горила, ама нещо я оплескаха, и ги смениха шофьорите на счетоводителите. Как каруцар управлява държава видяхме - и това не е работа, обаче сега шофьорите на счетоводителите ги сменят шутовете на шофьорите.
Подредихме се. Тъкмо се успокоихме че сме стигнали дъното, и отдолу някой почука.
Боже, пази България! Щото ние не успяхме да я опазим(((

2602

3

Г-н Колев

05.07 2021 в 09:07

Според поговорката: Слаба ли е една държава значи народа е прост. След 15 години на власт да имаш слоган "Ред в хаоса" и това да не предизвиква смях е тъжно. Лошото е че от един чалгар се отива на друг и алтернатива на чалгата на е ... Чалгата

3162

2

Grigor Arssov

05.07 2021 в 04:21

И е бивш заместник кмет от ГЕРБ, на гр Петрич. Подмяната е осъществена. Бившият кмет от партия ГЕРБ, става настоящ кмет от партия ИТН .

3162

1

Grigor Arssov

05.07 2021 в 04:00


Гушнаха се с герп....
Идат нови избори и ще лъсне истината!!!
Каквито и мечти да имат някои“партийки", каквито и желания да имат, какъвто и резултат да покажат на нови избори, даже и първи да са, пак ще трябва коалиция и пак трябва да се ориентират към един от двата бряга ГЕРП или БСП, а да ви видим сега кой бряг ще изберете и дали пак ще загърбите исканията на протеста за изчегъртване на бай0ня и пак ли ще откажете протегнатата ръка на БСП с които бяхте рамо до рамо на протеста и с които правехте 135 сигурни гласа в предишното НС за изгонването на байХ0я!!!!!
Това искаше протеста та дори ако трябваше и с дявола да се съюзявате не само с БСП, която все пак си е основната и единствена опозиционна партия и е част от протеста, където имаше повече БСП отколкото ИТН.... и не забравяйте за да премахнат Хитлер се съюзиха даже Чърчил, Труман и Сталин!!!!
И знайте втори път пилето нема да ви кацне на рамото.... народа няма да ви прости за отказа да направите правителство и пак да върнете ТУЛУПА на бела кобилка!!!

 
X

Да помогнем на украинските деца!