Калоян Паргов: БСП ще въведе правила и ред в охранителния бранш

OFFNews Последна промяна на 24 март 2017 в 14:17 1436 0

“В охранителния бранш има нужда от въвеждане на правила и ред. Поехме ангажимент депутатите от Коалиция „БСП за България“ в 44-ото Народно събрание да работят сериозно в посока да ги въведат възможно най-бързо“. Това заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов след среща с представители на Асоциацията на частните охранители.

На нея присъстваха и кандидатите за народни представители Георги Свиленски, който е №2 в листата на „БСП за България“ в 24-и МИР, и Христо Проданов - №2 в 23-и МИР.

“Благодаря на представителите на Асоциацията на частните охранители за това, че поискаха тази среща с нас, коментира Паргов. - Това е поредната среща с браншова организация, която правим в кампанията за предсрочните парламентарни избори. Обсъждахме въпроси, свързани с регулацията в този бранш, със създаване на правила и ред с оглед преодоляване на проблема с нелоялната конкуренция. Охранителните фирми в страната са няколко хиляди и борбата за достъп до поръчки е голяма. А съвсем обяснимо държавата и общините са най-големият ползвател на тези услуги“.

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов и кандидатите за народни представители Георги Свиленски и Христо Проданов се ангажираха да работят за промени в Закона за обществени поръчки с оглед обвързване с промените в минималната работна заплата.

„Това е основният компонент, оформящ цената на услугата, която предлагат охранителите, обясни Калоян Паргов. - В крайна сметка, най-вече от заплатата на охранителите в една фирма зависи цената на услугата, която предлага фирмата. Коментирахме и въпроси, свързани с утвърждаване на браншовата организация и с лицензирането на охранителните фирми с оглед предоставяне на по-качествени услуги“.

Избори 2017 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови