Какво се случва, ако Демократична България останат без листи в Стара Загора?

Ружа Райчева 13 октомври 2021 в 14:19 2590 0

Решението на ЦИК по никакъв начин не ограничава възможностите на „Демократична България“ да участват в изборите по принцип, но ако нямат листа в Стара Загора, няма да има за кого да се гласува в тази коалиция в съответния район, коментира говорителят и зам.-председател на Централната избирателна комисия Цветозар Томов пред OFFNews.

Вчера районната избирателна комисия (РИК) в Стара Загора отказа да регистира листите кандидат-депутати на ДБ за района. Причината за отказа е, че подадените документи не са подписани собственоръчно от представителите на коалицията Христо Иванов и Атанас Атанасов, както изисква ИК, а "върху тях е поставена сигнатура, визуализираща електронно подписване".

По думите на Цветозар Томов има два възможни изхода от ситуацията: или решението ще бъде потвърдено, или ще бъде върнато за ново разглеждане в комисията.

"Ако ДБ не бъдат регистрирани, няма да имат листа в този избирателен район, но предполагам, че този казус ще бъде разгледан от ЦИК. От публични изявления на хора от тази коалиция ми става ясно, че ще обжалват решението ни", заяви говорителят на ЦИК. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews