Ивайло Кукурин, ПП-ДБ: След 4 г. Младост ще бъде едно по-приветливо и по-подредено място

OFFNews 26 октомври 2023 в 13:49 3892 1

Ивайло Кукурин

Снимка Екип на Ивайло Кукурин

Как ще изглежда кварталът ти след 4 години, ако станеш районен кмет?

След края на четиригодишния мандат район „Младост“ ще бъде едно по-приветливо и по-подредено място. Решен съм, заедно с гражданите да покажем, че с желание и взаимни усилия, стъпка по стъпка, можем да вдъхнем нов живот, като обновим и поддържаме нашия район. Значително ще подобря контрола по сметоизвозването, като ще сложа край на всекидневните гледки с претрупани кофи за боклук и разпилени отпадъци по тротоари и улици. Ще се боря междублоковите пространства отново да са места, на които с удоволствие хората да прекарват време със съседите си. 
Младост ще бъде един светъл и безопасен квартал, като поетапно ще решаваме проблемите с липса на осветление и ще подобрим сигурността, осигурявайки повече зони с видеонаблюдение.
Уверен съм, че след четири години ще вървим равни тротоари, чиито ремонти ще се случват от първия път.

Какво ще те превърне в добър районен кмет?

Няколко са нещата, които считам, че ще ме превърнат в един добър районен кмет. На първо място – Младост е моят дом. Роден съм тук, израснал съм тук и съм решил и в бъдеще да остана в Младост. Ще се боря и след години, когато се разхождам в района, да знам, че и аз съм допринесъл той да е едно уютно място за всички нас. 

На второ място поставям моят професионален опит, като инженер съм се сблъсквал многократно с проблемите свързани с поддръжката и обновяването на инфраструктура, също така през годините съм имал възможността да се сблъскам и с тежките административни процедури, като съм успявал да се справя с предизвикателствата, имам решителността и сега да го направя.
Не на последно място поставям ясната програмата, която имам за района и доброто планиране. Заедно с целия екип от професионалисти, на база на задълбочени анализи, сме дефинирали нашите приоритети и вече сме готови с решенията на проблемите.

Кое е най-смелото нещо, което ще направиш?

Още от първите дни на управлението ще се боря за максимална прозрачност за случващото се в районната администрация, за да покажа на гражданите, че общината на първо място е партньор на хората и всичко, което се случва трябва да е в тяхна полза.

Представи се, кой си ти като човек?

Аз съм Ивайло Георгиев Кукурин, от раждането си живея в ж.к. Младост и съм избрал и в бъдеще да остана тук. Професионалната ми кариера (тринадесет години) преминава в структурата на НЕК ЕАД, Предприятие „Язовири и каскади“, като през по-голямата част съм изпълнявал длъжността – инж. Хидроенергийни системи. Последните три години заемах позицията на Ръководител отдел „Технически“, като поех отговорността, заедно с екипът ми, да осигурим оптималната експлоатация на големите язовирни стени в страната. За добрите резултати в кариерата ми от основно значение беше образованието. Завършил съм 73-то СОУ „Владислав Граматик“ с профил немски език, като в последствие висшето си образование реализирах в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, със специалност хидростроителство. Също така имах възможността да придобия и допълнителни умения от втората ми магистърска квалификация – инфраструктурно планиране и мениджмънт, което завърших в Технически университет във Виена. Именно тази квалификация ми дава и увереността, че мога да се справя с предизвикателствата в управлението на район „Младост“. 

Местни избори 2023
Платена публикация
Купуването и продаването на гласове е престъпление

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки