Ицо Хазарта за влизането в политиката: По този път ми трябват партньори, а не началници

OFFNews 09 ноември 2021 в 18:09 5487 2

Снимка FB/ Ицо Хазарта

"По този път ми трябват партньори, а не началници". С тези думи водачът на листата на "Продължаваме промяна" в 25 МИР София Христо Петров - по-известен като Ицо Хазарта, аргументира избора си да се присъедини към формацията на Кирил Петков и Асен Василев.

"В живота съм си виждал много хора, които имат желание да направят промяна. Но за първи път, в лицето на Кирил Петков, видях човек, който освен желание, има и възможност да направи промяната", заяви той и допълни: "Не искам последната ми мисъл да е, че съм имал възможност да направя нещо, а да не съм си мръднал пръста."

По думите му "песните са много приятно занимание, но те не променят нищо". 

За казуса с двойното гражданство на съпредседателя на "Продължаваме промяната" той коментира, че е смутен от медийното отразяване.

"Смути ме това, че никой не си задава един елементарен въпрос - какво е трябвало да направи човек, когато иска да се откаже от гражданството си."

Според него Петков е направил всичко, което трябва: "Много силно впечатление ми направи това кои хора захванаха този въпрос - това са хората, за които той представлява опасност".

Като такива той определи "хората, чиито пари ще спрат". Той заяви, че Петков е почтен и допълни: "Почтеност е, когато си в политиката, да използваш властта за доброто на хората и обществото, а не за да уредиш себе си".

Да видя, че съм безполезен, да видя, че нищо не зависи от мен - с тези думи той отговори на въпрос какво би го отказало от политиката.

Бъдещият парламент

"Фирмата е една" - така той коментира отношенията между ГЕРБ и ДПС. Според него това са двете партии, които трябва да бъдат изключени от следващата власт.

Той се обяви в подкрепа на зеления сертификат, който е работещо решение.

Ицо Хазарта заяви, че също подкрепя и тестването на учениците.

Той коментира, че най-важният сектор и основен приоритет трябва да бъде образованието. По думите му учителите трябва да имат по-голяма свобода и да се премахне изпитването пред дъската.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!