Искаме да живеем като холандците? Нека гласуваме като тях

OFFNews 07 юни 2024 в 11:50 817 3

Борислав Сандов, Бас Еакхут и Тери Ринтке

Снимка Зелено движение

Кандидатът на Зелено движение Борислав Сандов с Бас Еакхут и Тери Ринтке

Зелените печелят евроизборите в Нидерландия, след като надделяха над националистите. Така стана ясно, че вълната на крайнодесните популисти в Западна Европа се спихва и прогресивните сили си връщат лидерството. Това е добро начало на евровота. Ако искате да живеем като холандците, гласувайте като тях в неделя. За България това означава подкрепа за Зелено движение с №29, тъй като ние сме единствените представители на Европейските зелени в България, а програмата ни е най-близка до тази на победителите в изборите вчера в Нидерландия. Всеки глас за Зелено движение ни доближава до по-успешните общества, на които искаме да приличаме.

Така Борислав Сандов, водач на листата на Зелено движение за евроизборите, коментира очертаващия се изборен успех на зелената коалиция в Нидерландия.

Зелената коалицията ще има 8 места в европарламента, сочат данните от първия екзитпол на Ипсос И&О / тв канала NOS. Управляващата крайнодясна и евроскептична Партия на свободата на Герт Вилдерс, на която предричаха между 8 и 10 места, остана втора със 7 депутатски места.

“Ако гласуваме с мисъл за бъдещето на България и Европа, ние също не трябва да позволяваме на популисти и евроскептици да влизат в парламента изобщо - нито в българския, нито в европейския”, допълва съпредседателят на Зелено движение Тома Белев.

“Преди месец се срещнахме с водещите кандидати на Европейските зелени - победителя в Нидерландия Бас Ейкхаут и Тери Рейнтке, която съм убеден че ще постигне огромен успех на изборите в Германия в неделя. Поставихме си съвсем ясна цел: да спрем възхода на крайнодесните и евроскептиците и да докажем, че прогресивните хора в Европа сме мнозинство. Това ще се случи”, убеден е Борислав Сандов.

“Изключително се гордея с резултата. Толкова много хора в Холандия избраха силна, зелена и социална Европа! С ваша помощ, ше продължа да работя за това в бъдеще. Този временен резултат е сигнал за останалата част от Европа, която ще гласува през следващите дни. Това дава надежда и показва, че силна, зелена и социална Европа е възможна, ако се обединим”, пише Бас Еайкхут в писмо до българските зелени от Зелено движение.

Борислав Сандов е водач на листата на Зелено движение за Европейския парламент. Той води и листите за Народно събрание в 23 МИР - София и 22 МИР - Смолян. Зелено движение се явява на избори с №29 в бюлетините.

Избори 2024

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    585

    3

    Stoyancho

    10.06 2024 в 12:12

    Искаме да живеем нормално, а не като холандците хахах

    1017

    2

    IvoIvo

    10.06 2024 в 10:26

    Само дето нямат нищо общо нашите с техните...

    300

    1

    демотиватор

    07.06 2024 в 12:19

    Убаво сте го замислили, ама холандци вече нема- има нидерландци, кажете го барем на този, дет го гласите за външен министър.
    Ето, отворих ви очите (ジ)
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх