ИБГНИ откри кампанията: По 120 лв. за пенсионерите и през цялата 2022 г.

"Мутри вън!" вече е мото на обединението

OFFNews 15 октомври 2021 в 12:13 6543 1

Снимка FB/ Мария Капон

"Опитите на ДПС и ГЕРБ за реставрация на статуквото ще спрат, ще срещнат нашия отпор", заяви Мая Манолова, съпредседател на "Изправи се БГ! Ние идваме!", по време на откриването на предизборната кампания на столичния "Площад Славейков".

Според нея още преди началото на кампанията, статуквото действа срещу новите партии. По думите ѝ срещу ИБГНИ има атака от "сервилните социолози", срещу ДБ с отказа за регистриране на листата им в Стара Загора и срещу "Продължаваме промяната" и скандала с двойното гражданство на Кирил Петков. 

"Даваме старт на една кампания, след която ще изберем новото мнозинство на промяната в следващия парламент. "Изправи се БГ! Ние идваме!" ще бъде важна част и незаобиколим фактор в това мнозинство на промяната в 47 НС", допълни Манолова.

Основни приоритети

"Обикновеният човек всяка сутрин се събужда все по-беден", заяви тя и настоя, че са нужни повече социални политики, заради поскъпващите ток и газ, както и заради пандемията.

Манолова беше категорична, че работата по ревизията на управлението на Борисов трябва да продължи.

Съпредседателят на ИБГНИ съобщи още, че "Мутри вън!" вече е мото на коалицията, както и че сега техните действия ще бъдат приоритетно насочени към "мутрите в енергетиката".

ИБГНИ днес обяви и 31 приоритета за подкрепа на домакинствата. Сред тях е изравняване на майчинството през втората година с минималната работна заплата, помощта за деца да бъде минимум 100 лв., запазване на добавката от 120 лв. за пенсиите да се запази и през  следващата година. Във връзка с поскъпването на тока и газа коалицията настоява увеличението в цените да бъде изцяло поето от държавата, както и намаляване на ДДС на ток, вода и газ на 5 процента. Друга мярка е въвеждането на забрана за спиране на тока.

Президентските избори

Манолова съобщи, че ИБГНИ подкрепя Румен Радев и Илияна Йотова на президентските избори на 14 ноември. По думите ѝ тази подкрепа няма да е само на думи.

Тя коментира, че Радев е президентът, застанал на страната на хората.

47-то Народно събрание

Николай Хаджигенов коментира, че вероятно и в следващия парламент ще е нужна подкрепата на БСП за формирането на мнозинство.

"Математиката отново не излиза и ще трябва да се говори с БСП отново", допълни той.

Татяна Дончева пък защити левицата и в отговор на журналистически въпрос за назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС заяви, че хората, назналичи Пеевски, са различни от хората в БСП сега.

Избори ноември 2021!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!