Христо Иванов успокои недоволните от листите. Ще се намери начин за работа в екип

OFFNews 01 март 2023 в 19:03 3453 2

Иванов

Снимка БГНЕС

Христо Иванов

Хората, които смятат, че не са получили адекватно място (в листите на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" - бел. ред.), ще имат други възможности да работят за България. Винаги ще се намери начин да работим като един екип, посочи съпредседателят на ДБ Христо Иванов пред бТВ. 

"Когато се прави такава сложна коалиционна формула, между толкова много партии и толкова различни, които са толкова демократични със свободолюбиви членове, които изразяват своето мнение и това се поощрява, винаги е възможно да има недоволни от реденето на листите. Не мисля, че сме направили компромис, всичко сме го правили с мисъл за гражданите", обясни той.

Според него добрата новина за всички е, че на тези избори обединението на ПП и ДБ "дава най-добрия шанс на страната да тръгне напред". Това вече се оценява от гражданите и доказателство са социологическите сондажи, които дават първо място на коалицията на предсрочния парламентарен вот на 2 април, каза той.

"Време е България да тръгне напред. Има как да се случи. Ние работим за това. И съм оптимист, че този път ще се получи и ще има управление", изтъкна Иванов.

Той призова за широко гражданско участие срещу най-големите щети, които може да нанесе на изборите на 2 април хаосът, създаден от Хартиената коалиция с промените в Изборния кодекс. "Защото в този непредсказуем изборен процес се активизират търговците на гласове, отваря се широка врата за криминалния бизнес с хартиената бюлетина", обясни Христо Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!