Христо Иванов: Летище София е поредният кладенец, в който изтичат нашите пари

OFFNews 11 март 2021 в 15:42 5474 0

Снимка Архив

Българската държава се отказва от половин милиард лева от името на народа. Тези пари отдиоха в поредния кладенец, в който изтичат нашите пари. Това коментира съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов за концесията на летище София. 

С Ивайло Мирчев, водач на листата на коалицията в Бургас и трети в столичния 24 МИР, двамата коментираха, че компанията концесионер на летище София SOF Connect, зад която стои Meridiam Eastern Europe Investments, печели търга, въпреки че не предлага най-добрата цена и инвестиции. 

“Българската държава пренабрегва френски кандидат, който предлага два милиарда лева и дава концесията за милиард и 700 милиона лева, като за по-малко от месец процесът е задвижен и последва увеличение на таксите на пътниците между 60 и 90%”, разказа Мирчев. По думите му държавата на практика подарява половин милиард лева на една конкретна компания, като се отказва от събирането на концесионните такси за 10 години под предлог ковид кризата. 

“Това е класическа схема, зад която никой не знае кой стои. Появява се призрак и за него започват да работят всички институции и регулатори”, заяви Христо Иванов. Той коментира още, че “призракът” се ползва от страхотна щедрост, но за сметка на народа.

Иванов посочи, че “Демократична България” няма да позволи парите за българската икономика да отидат при неизвестни играчи на пазара.

“Ние ще преразгледаме политиката на концесионните такси и ще освободим регулаторите, които са приятели на Бойко Борисов и здраво са заседнали там”, каза съпредседателят на коалицията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!