Хекимян: Ще гласувам в неделя. Крим не е руски, посоката е Европа

OFFNews 03 ноември 2023 в 18:44 2682 1

Антон Хекимян

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Антон Хекимян

Послание към избирателите, което може да се тълкува като подкрепа за Васил Терзиев, отправи отпадналият от надпреварата кандидат на ГЕРБ за кмет на София Антон Хекимян в социалните мрежи около 16:30 часа.

Хекимян казва, че Крим не е руски, че ще гласува за общински и районен кмет и че посоката на България е Европа, а не Евразия. В призива на Хекимян има известно двусмислие, защото от една страна твърди, че на балотажа "дори баналното колебание за по-малкото зло трудно се аргументира" и че в София няма десен кандидат на втори тур.

Но в следващото изречение казва "въпреки това аз ще гласувам не с емоция, а с разум! Крим не е руски и посоката е Европа, не Евразия".

Антон Хекимян остана трети, след като на изборите спечели 17.83%, което е 66 792 гласа. Възможно е те да са решаващи на балотажа, защото разликата между Васил Терзиев и Ваня Григорова е около 39 000 гласа.

Позицията на ГЕРБ обаче остава неясна. Преди седмица Хекимян написа, че "предстои труден избор между държавна сигурност и държавна собственост".

Ден по-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, твърдейки, че цитира Хекимян, преформулира изречението по друг начин и в неговите уста то звучеше така: "по-добре държавна собственост от държавна сигурност". Това беше разчетено като подкрепа за Ваня Григорова, но още ден по-късно Борисов отново се извъртя и каза, че се е пошегувал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

1

Гьорче2

03.11 2023 в 19:52

"Това беше разчетено като подкрепа за Ваня Григорова, но още ден по-късно Борисов отново се извъртя и каза, че се е пошегувал.".

Тия са абсолютно несериозни, zаиграват се с огъня, нестабилни безотговорни социопати! Изобщо не си дават сметка, какво става и какво се случва в момента в покрай България и по света, а си правят шегички!!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика