Гласове от чужбина вкарват Бат’ Сали в парламента

Жители на Дупница се вдигат на протест

OFFNews 08 октомври 2014 в 08:22 10712 6

Александър Методиев

Александър Методиев, по-известен като Бат’ Сали, вероятно ще влезе в парламента, благодарение на гласовете от чужбина за ДПС.

Методиев, който е от Самоков, ще стане депутат от Кюстендил, където е водач на листата на ДПС. Там партията на Доган има 864 гласа, но гласовете от чужбина вероятно ще направят Методиев депутат.

Информацията, че ДПС ще има депутат в региона е неофициална, но се очаква да бъде потвърдена от ЦИК.

Възмутени от тази новина, граждани на Дупница ще протестират днес срещу евентуалния избор на Методиев. Протестиращите ще тръгнат тази сутрин от Дупница за София, където ще има протест пред сградата на ЦИК, съобщи Нова телевизия. 

Идеята за протеста се зародила във „Фейсбук”, но беше организационно подкрепена от местната структура на ГЕРБ.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов също изказа възмущението си срещу евентуалния избор на Бат’ Сали, като публикува гневна позиция в личния си профил във „Фейсбук”.

Бат' Сали беше депутат от ДПС и в предишния парламент. Той влезе на мястото на Емил Иванов от ДПС, който стана управител на София - област.

"Аз съм Сали и съм циганин. Виждате ме, циганин съм и се гордея от произхода си, но това, че съм черен циганин, не ме прави престъпник", каза Андреев в първия си работен ден като депутат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!