Глас Народен настоява право на гласуване да имат само завършили средно образование българи

OFFNews 03 юли 2021 в 12:30 2633 2

Само завършили средно образование българи, недължащи данъци за предходната година да имат право на гласуване настояват от ПП Глас Народен. Искането е записано в програмата на партията за предстоящите избори.

Причината за това е в масовата писмена и политическа неграмотност, която създава лесно манипулируеми и послушни гласоподаватели. Целта е до урните да стигат тези хора, които са запознати с устройството и функционирането на държавното и местно управление и самоуправление. Хора, които са информирани за процесите и тенденциите, имат реална представа кой за какво се бори, освен да стигне до властт, какво се крие зад политическото говорене и предизборни обещания.

„Образованият човек не търпи да го правят на глупак с приказки и обещания, коренно различни от действията. Не търпи манипулирана информацията, а знае какво се случва“, коментира лидерът на партията Светльо Витков.

Не на последно място избирателят трябва да може сам да прочете имената на партиите на бюлетината, а не послушно да задраска цифрата, която му е посочена. Затова е нужна реформа на програмата в средното образование, в която акцент да бъде употребата на правилен български език, а „майчиният“ език да бъда свободно избираема дисциплина, която не влияе на формирането на общия успех на ученика.

От партията настояват за забрана на политическата агитация на „майчин“ език по време на кампании за парламентарни и местни избори, тъй като по този начин партийните функционери ще могат да мотивират избирателите си да научат официалния език на родината си.

Мотивът за искането гласуващите да не дължат данъци за предходната година е в големия обхват на „сивата“ икономика, която товари с допълнителни тежести съвестните граждани, способства за дисбаланса във финансовия сектор и практическото заличаване на „средната класа“, разделяйки обществото на малък процент богати и голям процент работещи бедни.

От Глас Народен ще работят за безплатно здравеопазване, включващо безплатни лекарства и лечение, за пенсионерите и децата до 7-годишна възраст на родители със завършено средно образование. За увеличаване на парите за образование до 6.5%  от общия годишен планиран бюджет, което ще доведе до увеличаване и на заплатите на учителите.

Партията работи срещу гейпарадите, чалга културата, растящата битова престъпност в определени райони.

„Глас Народен сме българофили и се противопоставяме на всеки интерес, различен от националния“, се казва още в програмата на партията.

ПП "Глас народен" с номер 20 в бюлетината!


 Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Предизборна публикация

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1806

2

Nick Ivanov

03.07 2021 в 14:14

Колкото до Глас Народен, гусин Мицов по едно време разсъждаваше и за култура, а всички помним вечните хитове на Хиподил - Тъпа овца, Да ви еб@ майката, Хора от народа...в пряк и преносен смисъл те громяха разни скакауци, роми, гейове...и накрая се запрегръщаха с бат Радан...ей, пичове???!!!

1806

1

Nick Ivanov

03.07 2021 в 14:10

Колкото и да ни се ще бляновете на ВМРО да станат реалност, не е законно да се гласува по образователен ценз. Един гражданин има права и задължения, всеки на това основание може да поиска да не плаща данъци, включително ДДС върху потреблението.