Глас Народен: Дойде време разделно

В началото бе словото, а накрая - чалгата

OFFNews 19 март 2021 в 10:57 2266 0

Много вируси бродят из България, но в началото на 90-те години на миналия век и в зората на демокрацията, се роди чалгата. 

Спонсорирана от мутрите, спонсорирани от службите на преминаващата в частна - държавна сигурност. Всички върли почитатели на сръбското от села и паланки изпълзяха и намериха своята музика и култура, на която да въртят гюбеци наравно с циганските махали.

Силата на този вирус вместо да намалява с годините и развитието на “демократичното” общество, го превърна във водеща култура, модел на поведение и сформиране на ценностна система. Казано просто: Селянията влезе в града и го заля! Хората, страдащи от чалга вирус, се характеризират с ниска култура и образование, с високо самочувствие и безпардонно отношение. Мъжете се обличат като мутри от 90-те, а жените - като жрици на любовта по подобие на чалга изпълнителките... 

Мечтите им са за охолен живот са пак по подобие на този на мутрите. Бързи коли - бързи пари. Щастието и самолюбието си осланят на мисълта, че всички им завиждат. Иначе са нещастни! С такива същества не може да водите разговор за книги, защото за тях те са декор на стената. 

За тях музиката не е изкуство, а декор към ракията и салатата...

С тях не може и да се спори, защото не приемат друга гледна точка и най-често спорът се решава с физическо стълкновение.
Останалите нямат стойност за тези хора. Те мислят единствено за себе си и изпитват неимоверна завист към всеки различен, който успее.
Защото не могат да приемат, че съществува друг модел, освен раболепничене пред висшестоящите и мачкане на нисшестоящите.

Те не обичат да се образоват, защото това е губене на време.

Заразените с този вирус са отдавна във всички сфери и нива на управление на страната ни, а и на бизнеса. Не слизат и от телевизионния екран, но...

Чалгата разделя като с нож обществото ни и няма как да застанат обединени чалгар и ром с металист и компютърен специалист. Няма как интелектът и чалгата да се срещнат, защото има разлика в нивата...

Затова и войната на ПП Глас Народен ще бъде срещу вируса на чалгата: 

В културата и политиката!

Като мислене и поведение!

Като ценностна система! 

Парламентарни избори 2021

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови