ГЕРБ сигнализира за хранителни продукти с логото на ДОСТ в Кърджали

OFFNews Последна промяна на 07 март 2017 в 16:53 2922 0

Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ осъждат остро опитите за търговия с гласове във всичките й форми и адреси, независимо дали избирателите се „вербуват“ с политическо влияние, пари в брой или пакети с ориз.

ОТ ГЕРБ пишат: "Поздравяваме органите на полицията за бързата и адекватна реакция при разкриването и изземването на продукти с логото и номера на бюлетината на партия ДОСТ в Кърджали, предназначени за раздаване срещу подкрепа на вота. Подобни уродливи явления са грубо посегателство над правото на избор и волеизлияние на българските граждани, гарантирани им от Конституцията, и следва да бъдат разобличавани публично и наказвани с цялата строгост на закона.

Категорични сме, че купуването на гласове не може да бъде оправдано или омаловажено по никакъв начин, а извършителите му – оневинени с каквито и да е аргументи. Търговията с гласове има криминогенен произход и трябва да бъде квалифицирана като такава, защото разклаща устоите на демокрацията и правовия ред в държавата. Не е работа на политиците да разследват кой стои зад скандала със затворения хранителен склад. Това е ангажимент на полицията и прокуратурата, и ако искаме те да го изпълнят, нека да не изпадаме в излишна патетика. Все пак очакваме да чуем позиция от външния министър и правителството относно недопустимото изказване на социалния министър на Турция.

Предизборната кампания е тест за здравомислие и морална пригодност на политическите партии. Начините, по които се води, показват дали една партия излиза на терена само за един мач или възнамерява да играе в цялото първенство. И в двата случая обществената нетърпимост, а не кресчендото на кандидатите за депутати, е била и ще бъде основният инструмент за противодействие на търговията с гласове."

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови