ГЕРБ пое ангажимент, че пътят Мусачево - Елин Пелин ще бъде довършен

Подобряването на инфраструктурата и подкрепата за уязвимите групи в пандемията са сред основните приоритети на ГЕРБ, подчерта Николина Ангелкова 

OFFNews 10 март 2021 в 20:59 1726 0

Поемаме ангажимент, че пътят Мусачево- Елин Пелин ще бъде довършен. Разговарях със зам.-министър Нанков и той ме увери, че ремонтът на пътната отсечка ще започне през май, каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в София област Младен Маринов по време на среща с жителите на общината.

Маринов съобщи, че войната с COVID-19 пандемията, успешната борба с контрабандата и буферите в бюджета, които позволяват да се намалим тежестта на коронакризата, извеждането на тежкотоварния трафик от населените места в община Елин Пелин са само част от целите на кандидатите за народни представители.

Областният координатор на ГЕРБ за София област и кандидат за народен представител Николина Ангелкова подчерта, че сред основните приоритети на ГЕРБ са образованието, подобряването на инфраструктурата и осигуряването на по-добър живот за уязвимите групи от населението особено в здравна ситуация като сегашната.

„Днес правителството отпусна 105 млн. лева за изплащане на добавката от 50 лева към пенсиите за месец април на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии. Подкрепата към пенсионерите се отпуска за девети пореден месец, като до този момент правителството е осигурило близо 1 млрд. лв. за мярката. В рамките на мандата минималните пенсии бяха почти удвоени, като размерът им сега е 300 лв. В предизборната програма на ГЕРБ е заложено и ежегодно актуализиране на пенсиите. Удовлетворена съм, че България показва уважение към опита и мъдростта на нашите родители, към възрастните хора. Това е и прекрасен пример за децата ни”, каза Ангелкова.

"Пример е също и подкрепата, която се оказва на малките населени места. Благодарение на правителството на Бойко Борисов бяха отпуснати средства за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в село Нови Хан. Отборът на ГЕРБ ще работи за развитието и модернизацията на всяка община и за реализация на хората в нея", заявиха още от ГЕРБ. 

По думите на кандидата за народен представител от Елин Пелин Светлана Трендафилова проблемите на общината са свързани със съществуващата инфраструктура в населените места.

„През последните 4 години правителството на Бойко Борисов многократно оказва помощ на нашата община. Почти във всички 18 населени имаме реализирани и осъществени проекти по ПУДООС“, каза още Трендафилова.

Кандидатът за народен представител от общината Васил Цветков подчерта, че "благодарение на усилията на правителството започна подмяна на водопровода в село Лесново".

„Лична кауза бе минералната вода в село Равно поле да може да е стопанисвана от общината и това вече е факт. Друг ангажимент, който поех пред вас, бе пътят хан Богров - Мусачево и той вече е асфалтиран. Остават доста проекти, но най-важното е да запазим европейски път на развитие и за да се случи това, трябва да управлява коалицията ГЕРБ – СДС“, заяви Цветков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови