Георги Кардашев, ПП МИР: България е в криза на административното управление

OFFNews 29 март 2021 в 19:41 1881 0

България се намира в криза на административното управление ние всички сме потърпевши от това. Това заяви в предизборен дебат по Българската национална телевизия зам.-председателят на ПП МИР и водач на листа за 24 избирателен район в София Георги Кардашев. Той уточни, че във времената на тежка пандемия властите не обръщат достатъчно внимание на българските граждани и техните проблеми.

"Трябва да се даде възможност за пряко участие на гражданите в законодателния процес на страната. Ние от ПП МИР ще инициираме законодателни промени, за да се намали минималния праг на събраните подписи в подкрепа на провеждането на реферерендум в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. По този начин ще могат да се свикват по-лесно референдуми и да се чува мнението на гражданите", заяви Георги Кардашев.

Той представи идеята на ПП МИР за реформа в сферата на икономиката с въвеждането на социално-пазарно стопанство. Това от една страна ще доведе до индустриализация в страната, а от друга страна ще насърчи стопанската инициатива на гражданите, обясни още зам.-председателят на ПП МИР. Той допълни, че това е немксият модел на икономика, който е изиграл съществена роля за възстановяването на страната след Втората световна война.

"Липсват точни и ясни процедури във всяка една област на управлението. Тяхното въвеждане е основен приоритет за ПП МИР. Затова ние настояваме и за въвеждане на електронното правителство, за което ние от толкова години само слушаме, но не виждаме абсолютно нищо. Именно с въвеждането на електронното правителство ще се пресече и голяма част от корупцията у нас", заяви още Георги Кардашев.

Според него средствата на правителството, отпуснати за подпомагане на малкия и средния бизнес изобщо не са усвоени и съществува спешна нужда от мерки, които да стабилизират пострадалите от кризата.
Георги Кардашев призова и за спешна промяна в Закона за частната охранителна дейност, която ще даде възможност на хората да сформират доброволни отряди за охрана на имуществото им.

Той коментира, че идеята за приходите от данъци да останат в общините ще спомогне за финансовата децентрализация при местното самоуправление, ще доведе до равнопоставеност сред общините и ще повиши приходите и в най-малките населени места.

Кардашев изтъкна, че ПП МИР е била първата политическа сила, която е подкрепила идеята за провеждането на машинно гласуване и е провела протест пред Министерският съвет още преди година и половина за тази цел. Провеждането на вота само с машинно гласуване щеше да гарантира по-гъвкаво и прозрачно протичане на изборния процес с минимална човешка намеса, а не както е сега – по хибриден начин, добави водачът на листа на партия МИР.

Парламентарни избори 2021

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки