Георги Георгиев видя 'фактическа раздяла' при опонентите на ГЕРБ за София

Не подкрепиха бюджета на града ни, сега „един отбор“ представя две управленски програми, заяви кандидатът за общински съветник

OFFNews 11 октомври 2023 в 13:44 924 0

Георги Георгиев

Снимка БГНЕС/архив

Георги Георгиев

Изборите още не са минали, но в лагера на опонентите ни вече не просто прехвърчат искри, а гасят пожари. Преди 5 дни водачът на листата им Борис Бонев представи собствена управленска програма. Очакваме утре и кандидатът им за кмет да представи своята. Това е състояние на фактическа раздяла – когато „един отбор“ представя две управленски програми. 

Това написа настоящият председател на СОС и кандидат за общински съветник от ГЕРБ Георги Георгиев във фейсбук. Той напомня, че бюджетът на София е един и не може да поеме две програми. А и партиите зад Терзиев и Бонев наскоро отказаха да подкрепят бюджета на града ни за 2023 г., пише още той. 

Георгиев атакува опонентите и като подчертава: В последните 3 години ПП показаха ясно своето отношение към София и хората помнят това. Винаги съм смятал, че една от най-големите грешки на политиците е да подценяват интелигентността на избирателите. Софиянци помнят щетата, нанесена от кабинета на Кирил Петков, който изключи готовите проекти на общината за 220 млн. лв. за ВиК в Панчарево, Връбница и Кремиковци.

Кирил Петков също така обеща 70 млн. лв. за строителство на детски градини и не даде нито стотинка. Софиянци помнят как при кризата в градския транспорт, докато в Обединеното кралство правителството отпусна на кмета на Лондон 4 млрд. лири заради огромния ръст на горивата, тук премиерът и финансовият министър на Промяната ни казаха да вдигаме цените на билетите и да режем линии на градския транспорт, допълва Георгиев. 

Според него "няма нужда да експериментираме и да чакаме това отношение да се пренесе от централно на местно ниво".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки