Ексклузивно 'Знам как да бия, няма да ти личи': Говорят още 2 жертви на насилника, пребил украинка

Евродепутатите от ГЕРБ-СДС призоваха ЕК стриктно да наблюдава изборите в България

OFFNews Последна промяна на 09 ноември 2021 в 10:32 414 0

Евродепутатите от ГЕРБ-СДС информират в писмо заместник-председателите на ЕК Маргаритис Схинас и Вера Юрова, както и еврокомисаря за правосъдието Дидие Райндерс за политически репресии и сплашване срещу опонентите на действащия президент и неговите политически съюзници. 

Като посочват, че служебното правителство на практика работи без демократичен контрол, евродепутатите запознават ЕК с многобройните полицейски акции срещу кметове от ГЕРБ и симпатизанти на партията, както и срещу избиратели на партии, които не подкрепят президента Радев. В писмото се посочват примери от Малко Градище, Симеоновград, Момчилград, Хасково и Любимец.

“Загрижени сме, че правоприлагащите органи се използват като политически инструмент и са принудени да изпълняват политическите заповеди на президента, който се стреми да бъде преизбран срещу кандидата на дясноцентристките сили. В желанието си да се вкопчи във властта, президентът прибягва до методи, използвани в миналото от комунистическия режим, връщайки ужасните спомени от тоталитарната епоха”, предупреждават българските евродепутати.

В писмото те информират и за откритите 228 неидентифицирани и несертифицирани машини за гласуване, за чието предназначение няма обяснение.

Евродепутатите от ГЕРБ-СДС предупреждават ръководните еврокомисари: “Всякакви възможни нередности биха могли не само да поставят под сериозно съмнение резултатите от изборите, но и да потопят страната в още по-дълбока политическа криза. На този фон бихме искали да призовем Европейската комисия да наблюдава стриктно изборния процес.” 

Избори 2021

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Платено съдържание

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови