Quantcast

ДПС използва Бербатов за предизборна агитация

Ивайло Анев Последна промяна на 13 май 2014 в 15:04 6666 7

Това са календарчетата, разпространявани в Свиленград.

Календарчета на ДПС с образа на Димитър Бербатов се разпространяват в Свиленград от няколко дни, съобщи Нова телевизия.

В личната си страница във Фейсбук футболистът напълно отрече каквото и да било участие в предизборна кампания. "Нека е ясно! Когато реша да застана зад нещо друго, или да бъда лице на каквото и да било, ще го направя, както съм го правил и досега - публично и официално", заяви българският голмайстор.

На календарчето е изписан номер 29, който е на ДПС. От местната структура на ДПС отричат да имат нещо общо. Според тях това е самоинициатива на човека от книжарницата, където се разпространяват календарчетата - вероятно бил доволен от тяхната политика и така решил да направи. Той обаче отрича да ги е отпечатвал и казва, че не знае нищо за случая. След това сложи табелка „Затворено".

Автор на календарчетата е свиленградчанин, който се занимава с реклама и пиар. Той обясни, че искал да си направи шега, а номер 29 бил броят на мачовете, изиграни от Бербатов в Манчестър Юнайтед. Хората в града обаче свързаха календарчето единствено с изборите и осъдиха използването на образа на Димитър Бербатов за политическа агитация.

Ето пълният текст, който Бербатов публикува в страницата си:

Днес се събудих с откритието, че участвам в предизборна кампания. Утре може да е друга партия или фирма, припознала ме като своя човек. Това с календарчето и номера на бюлетината нито е невинно, нито изглежда да е направено без знанието на авторите и бенефициентите, още повече, при липсата на официална реакция и разграничаване от страна на съзнателно или несъзнателно замесените в това.

Аз съм Димитър Бербатов. Името ми на милиони фенове на футбола по света им говори нещо. Днес вкарвам голове за „Монако“. Имам и фондация - кауза, зад която публично съм застанал.
Нека е ясно! Когато реша да застана зад нещо друго, или да бъда лице на каквото и да било, ще го направя, както съм го правил и досега - публично и официално. Всичко останало е безогледно и недопустимо използване на името и образа ми без мое съгласие.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.05 2014 в 12:18

Крадат ни личните ни данни,сформират партии,използват известни личности/без тяхно знание /за рекламни лица,и още куп далавери.Е питам аз при тези мръсни и нагласени игри имали смисъл от лично да се гласува,щом всичко е нагласено????

13.05 2014 в 23:47

Сидеров да брани господарите си !!!!
Къде са БАтакистите да ни осветлят по темата. Аз знам едно - ГЕРБ са виновни !!!! хахахахахахах

13.05 2014 в 16:56

Бербо не чакай и минута a заведи моментално дело срещу башибозука.

13.05 2014 в 16:17

Наистина този трябва да бъде съден. И то не само от Бербатов. Питам се само къде е прокуратурата в този случай. Или отново ще се размине като със сватбата на атака. Всяка партия носи отговорност за агитационните си материли. Аз когато поръчам реклама преди да я платя я гледам за да се убедя, че е това което съм поръчал.

13.05 2014 в 16:15

не се нуждае от коментар интелектуалното ниво на фесовете и на техните кандидати.

13.05 2014 в 15:46

Осъди ги Бербо! Вдигни им един скандал точно преди изборите!

13.05 2014 в 15:44

Приискало му се на Пеевски да го подкрепи Бербатов, че не му стига вече Бареков :D