Дора Янкова: Селата са изоставени, всички икономически механизми са за големите градове

OFFNews 07 март 2017 в 11:48 2485 1

Кандидатите за народни представители на коалиция "БСП за България" се срещнаха с жителите на село Славейно.

Хората там са гневни за безхаберието към селата и че са оставени на произвола. "Ситуацията в региона в момента е кризисна, безработицата и демографска криза растат, затварят се и без това малкото останали местни предприятия и училището, а хората са оставени в безпътица и избор в България", споделиха те. 

Водачът на листата на БСП Дора Янкова представи конкретни мерки от програмата на коалиция "БСП за България" за развитие на региона. В Славейно хората искат подкрепа за откриване базата на Софийски университет и селото им да стане в основата на развитието на селския туризъм. Кога ще дочакаме държавата да се погрижи за нас, питат славейновци. Държавата трябва да влезе в ролята си на стопанин и майка за българите, а не мащеха.

Симпатизантите и социалистите в с.Соколовци, с. Левочево и с. Бостина посрещнаха топло кандидатите за народни представители от коалиция "БСП за България" Дора Янкова, Христо Беров и Георги Славов. "Цяло лято съм си прекарвал детството тук. Помня какво беше преди, знам какво е сега. Това няма как да ми хареса. Държавата е напуснала икономиката. Хората се чувстват изоставени. Ако има държава, ще има и подкрепа за малкия човек и малкия и среден бизнес. Това означава целенасочена програма за района", каза Христо Беров.

“Селата са изоставени, всички икономически механизми са насочени към големите градове. Няма я грижата за човека и отношението към малкия и среден бизнес", подчерта водачът на листата Дора Янкова, като допълни, че държавата трябва да се намеси активно. “Даваш енергия за властта и енергията се връща. В тази посока сме направили добра листа. Гласувайте с номер 10, за да има воля за промяна”, допълни тя. Георги Славов беше пределно кратък и ясен: “Няма да се впускам в празни приказки за надежди и обещания. Вярвам в програмата на БСП за България, защото е реална и съм твърдо убеден, че всички заедно можем повече".

Дора Янкова припомни, че първият голям удар срещу пенсиите беше нанесен от Иван Костов. "Стопанството на страната през неговото управление беше продадено на безценица и така няма кой да пълни социалните фондове. Затова ние от коалиция "БСП за България" казваме първо е икономиката, после политиката. Очаквам да събудим надеждата на родопчани, че има и по-добро и че политиката може да бъде обърната към хората, които имат огромни проблеми”, заключи водачът на листата.

В село Левочево към кандидатите се присъедини и най-младият евродепутат Момчил Неков. Той засегна темата за общата селскостопанска политика и категорично насърчи родопчани да се кооперират и създават уникални селскостопански продукти за пазара, като „смилянския боб“. Севдалин Хъшинов призова грижите за хората да станат държавна политика и да има честно и справедливо управление на дърводобивната промишленост. Дора Янкова припомни, че за целта трябва да има повече държава и повече държавност. “Просто държавата да си влезе в обувката. Дайте повече гласове за политика, близка до родопчани. Тази политика е политиката на БСП", заключи тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11751

1

Big Smile

07.03 2017 в 13:43

Да умреш от смях - интересно КОЙ унищожи селското стопанство на България за да създава работническа класа. Всички цървули сега са в София и в частност на Позитано....