Дора Янкова: Най-голямото богатство са хората

OFFNews 14 март 2017 в 11:18 1448 1

Водачът на листата за народни представители на коалиция "БСП за България" в Смолян Дора Янкова се срещна с избиратели в Мадан. Заедно с останалите кандидати на коалицията Иван Гавазов и Севдалин Хъшинов, тя представи програмата на БСП за управление на страната през следващия мандат. 

Кандидат-депутатите представиха предлагания от БСП нов модел на финансиране на българските предприятия, чрез създаване на фонд "Индустрия" и фонд "Иновации". "Първият ще бъде с начален капитал от 500 млн. лв. и ще финансира предприятия, имащи десетгодишна стратегия за създаване и развитие на индустриални мощности на пазарен и регионален принцип, които създават определен брой работни места и наемат млади специалисти.
Вторият – се предвижда да има начален капитал от 150 млн. лв. и да подкрепя млади български инженери и специалисти, които да основават свои фирми и да развиват свои марки" разясни Дора Янкова. 

Водачът на листата БСП за България в Смолян Дора Янкова припомни, че от ГЕРБ са унищожили родното образование с приемането на Закона за предучилищното и училищното образование. „Ще работим за отмяна на този закон, един учебник по всеки предмет, който да се издава от БАН, и връщане на професионалните техникуми", заяви тя.

Присъстващите на срещата заявиха желанието си да останат в България и да си върнат децата тук. "Години наред ни лъгаха със закон за планинските и полупланински райони, но уви, ни за планината, ни за планинеца", казаха те.

Социалистите подчертаха, че ще работят и за увеличение на месечното парично обезщетение за отглеждане на малко дете от 1 до 2 години до размера на минималната работна заплата. Те обясниха, че за последните няколко години обезщетението е 340 лв. на месец, а минималното възнаграждение няколкократно се увеличи до 460 лв. По думите им това е само една от мерките за борба с демографския срив. 

"България има нужда от енергия.Трябва да върнем България справедливата държава, която брани хората. Най-голямото богатство са хората - колкото повече хора има в даден регион, толкова по-добре се развива той“, категорична бе водачът на листата Дора Янкова. 

ИЗБОРИ 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

1

Nik68

16.03 2017 в 13:52

Като по учебник. Съсипаха образованието. Като че ли е от днес. Неграмотниците които се появяват днес като кандидати за работа, са продукт пооне 15 години назад, ако не и повече.