Дончева: Крайно време е политическите поколения да бъдат сменени

OFFNews - Бургас 13 октомври 2015 в 20:34 2238 0

Снимка OFFNews

Татяна Дончева и час от "Отборът на Бургас"

Амбиция за участие в местната власт в Бургас заяви председателят на „Движение 21“ Татяна Дончева при посещението си в морския град.

Дончева бе категорична, че кандидатите за общински съветници на партията по нищо не отстъпват на своите опоненти, освен по политически опит.

Участието на местните избори в Бургас е предизвикателство за нас, защото е един от големите градове, има много взискателна интелигенция, много сериозен принос за българското изкуство и култура, за индустрията, а същевременно се води за най-големия бастион на ГЕРБ, каза Татяна Дончева.

Тя посочи, че местната власт в цялата страна е обвързана със схеми, свързани най-вече със строителния бранш и раздаване на поръчки.

„Зад лустрото, включително на Бургас, което ние няма да отричаме, има много неща, за които се говори под сурдинка. Колко пъти се асфалтира една и съща улица, колко пъти се правят неща, за които не е ясно има ли нужда, има ли смисъл, има ли полза. Най-уязвими са големите градове, защото там можеш да налееш милиони, без да прави впечатление“, добави лидерът на „Движение 21“.

Няма по-ефикасно лекарство за корупцията от мандатността, посочи Татяна Дончева. Бургас е град, в който Митко Николов има слава, но след втория мандат е вредно за всеки да продължи да управлява, добави политикът. Ние смятаме, че два мандата са разумния предел за всеки управленец, каза още Дончева.

Тя подчерта, че иска „Движение 21“ да направи пробив в Общинския съвет с поне няколко съветници. Останалите кандидати ще сглобят един силен екип, който да работи с идеи и проекти за развитието на Бургас, смята тя.

Самите кандидати са хора от средния и малкия бизнес, хора, които искат да работят за Бургас и за това жителите му да остават тук, добави водачът на листата и областен координатор Христина Секлемова. Тя посочи, че кандидатите им са основно млади, неангажирани политически досега лица.

„Крайно време е политическите поколения да бъдат сменени“, каза Христина Секлемова.

Тя посочи и няколко от аспектите на бъдещата им работа. Сред тях е съвместна дейност между бизнеса и професионалните гимназии в града, защото Бургас се нуждае и от хора, специалисти в дърводобива, например. Нужда е и подкрепа на прохождащия бизнес, каза Секлемова и посочи, че може да му се помогне, ако за няколко години начинаещите бизнесмени биват освобождавани от местни данъци. Сред целите на „Движение 21“ в Бургас са и градът да се превърне в целогодишна туристическа дестинация.

По-рано през деня Татяна Дончева и представители на партията – кандидати за общински съветници, играха с бургазлии на 21 и представиха визията си за управление на общината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови