Димитър Танев, РБ: В следващия парламент ще работя за образованието и силната икономика

offnews 25 февруари 2017 в 15:18 3926 2

Димитър Танев

Всички, които говореха за разцепление и ни погребваха няколко пъти досега, са дълбоко разочаровани. РБ влиза в тази кампания много по-силен откогато и да било. След обединителния конгрес, който проведохме, Реформаторският блок удвои своите партньори, и резултатите не закъсняват - в момента сме на балотаж в Кубрат с ДПС, а в листата на Стара Загора има представители на 9 партии. Това заяви на среща със симпатизанти водачът на листата на коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" за Стара Загора Димитър Танев.

Не се усещам като във боксов мач, но ръкавиците ми висят готови на стената. Очаквам предизборната борба в Стара Загора да е по-тежка от миналите кампании. Срещу нас има силни кандидати, а зад тях е държавната машина, карана с много пари. Доказателство за това е масираната атака срещу министистрите на РБ, целяща да дескредитира личности, да обезцени започнатите реформи и да ни вкарат в обяснителен режим. В това число и служебното правителство се държи като наказателен отряд.

Въпреки това той обеща толерантна и честна кампания от страна на "РБ - Глас народен" в региона, защото залогът за дясно-центристкото управление на България е огромен. Дали България ще има такова, каквото го искат хората, зависи от силното присъствие на Реформаторския блок в следващия парламент, каза водачът на листата. Според него за големите партии ще е по-лесно, ако в следващия парламент няма дясно и се отвори възможност или за широка коалиция, или за вече познатото лявоцентристко управление БСП-ДПС, което завършва с фалити на банки или на самата държава.
По думите му ".

Като потенциални партньори на Реформаторите той вижда партиите от ЕНП, но категорично изключва БСП, ДПС и ДОСТ.
Относно предизборната програма на блока той обясни кратко: ще имаш толкова, колкото си изкараш, ще харчиш толкова, колкото спестиш. Казваме - война на популизма, казваме, че за да е добре България, трябва хората да печелят, трябва бизнесът да печели и държавата да харчи по-малко. Затова двете ни основни национални цели в кампанията и в следващия парламент са образование и икономика. Сред приоритетите на реформаторите ще бъде и спиране на източването на НОИ през инвалидните пенсии, за които отиват 1,68 млрд. лв. от БВП на страната.

Носталгията по социалните възможности ни лишава от енергия за действие. Стига сме хленчили, да запрятаме ръкави. Танев покани приятели и поддръжници на 6 март на официално представяне на листата на РБ-Глас народен за 27 МИР – Стара Загора.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!