ДБ на откриването на кампанията в Шумен: Най-сетне оправдаха Иван Калчев-Глиги!

OFFNews 19 октомври 2021 в 10:37 2039 0

Снимка FB/ Демократична България, стопкадър

Оправдаха Иван Калчев-Глиги, който беше обвиняем за нанесена телесна повреда на полицай миналото лято, съобщи Полина Велчева, адвокат и водач на листата на Демократична България в Шумен. Тя допълни, че той е бил обвиняем по това дело, въпреки че е бил душен от полицаи и е бил с травми при ареста си.

В края на август той беше арестуван пред резиденция Бояна. Причината -  опитал да спре движението на Околовръстното шосе в района на резиденцията, докато в нея пристигаха прокурори и гости на националната конференция на прокуратурата, организирана от главния прокурор Иван Гешев.

Основен приоритет на обединението ще бъде превръщането на страната в най-доброто място за живеене на Балканите, коментира съпредседателят на ДБ Христо Иванов, който също беше в Шумен за откриването на предизборната кампания.

Иванов допълни, че важни стъпки за постигането на тази цел са реформите в образованието, здравеопазването, опазването на околната среда и съдебната система.

Съпредседателят на ДБ отчете увеличаване на подкрепата за обединението в областта. Той коментира, че наблюдава политическо съзряване в страната, видимо и от появата на много нови формации. Иванов заяви, че в следващия парламент ще се работи за съставяне на мнозинство извън  ГЕРБ и ДПС.

Той подчерта още, че е нужно да се работи и за съставяне на конституционно мнозинство за реформи в прокуратурата както и за лустрация.

"Дори отстраняването на ДПС и мрежите, които гравитират около сарая, е елемент от лустрацията."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!