БСП и АБВ се регистрираха за евровота

OFFNews 08 април 2014 в 10:51 5116 11

Сергей Станишев

Снимка БСП

„Коалиция за България“ внесе близо 100 000 подписа при регистрацията си в ЦИК за предстоящите избори за Европейски парламент. Малко документи в ЦИК внесоха и от алтернативата на столетницата - АБВ.

Документите на левицата бяха внесени от лидера й Сергей Станишев, който пристигна в компанията на социалисти от младежкото БСП.

„Остава всеки един, който се е подписал, да убеди по няколко свои приятели, за да постигнем необходимия изборен резултат“, каза Станишев.

Той уточни, че социалистите се борят не за бройка, а за доверие.

„Това, към което се стремим и което ще направим, е да имаме справедлива България в социална Европа“, каза Станишев.

Малко по-късно Румен Петков внесе документите на АБВ. Заедно с него бяха представители и на коалиционните партньори на Първанов - политическо движение "Социалдемократи", ПП "Обединена социалдемокрация", Българска партия "Либерали" и "Обединен блок на труда". Всички те внесоха 5201 подписа за регистрация на коалицията.

От пресцентъра обаче посочиха, че събраните до момента подписи надхвърлят 25 000.

"С регистрацията на листата на АБВ даваме възможност истински експерти и професионалисти да работят за националния интерес в Европейския парламент. Получихме широка гражданска подкрепа и ще я използваме, за да осигурим за страната ни истинска политика и държавност, необременени от корупцията и задкулисието", каза след регистрацията Румен Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!