Борисов: Няма нито една грешка в програмите, които България изпълнява с пари на ЕС

OFFNews 28 март 2021 в 16:13 2684 2

Европейската сметна палата не е открила нито една грешка в програмите, които България изпълнява със средства от бюджета на ЕС. Това сочи годишният доклад на Европейската сметна палата за финансовата 2019 година. За първи път не сме сред одитираните държави по линия на кохезионната политика в областта на икономическото, социалното и териториално сближаване. След направени проверки няма установени грешки и в земеделието при политиките за устойчиво използване на природните ресурси, написа премиерът Бойко Борисов в официалния си фейсбук профил, като се позовава на годишния доклад на Европейската сметна палата за финансовата 2019 година.

През последните години извървяхме дълъг път, за да върнем доверието на нашите европейски партньори в България. Не беше далеч времето, когато бяха замразени средства по предсъединенителните програми ИСПА, ФАР и САПАРД заради проблеми с корупцията. Хората помнят как и през 2013 бяха спрени еврофондовете при кабинета "Орешарски". Общото между тези грандиозни управленски провали е, че се случиха при нашите опоненти, които може би заради късата си памет - днес отново искат властта, казва Борисов.

За мен няма по-добър израз на доверието към нас от договорения миналата година рекорден европейски бюджет за България от 29 млрд. евро. Ние сме сред малкото страни в Съюза, които ще получат повече средства - над 1 млрд. евро. Огромен успех беше и приемането на страната в Европейския банков съюз и чакалнята на "Еврозоната". Всичко това постигнахме с много работа и решителност. Превърнахме се в прогнозируем и дисциплиниран член на ЕС. И до днес оставаме най-истинската алтернатива на фалиралите банки и спрените евросредства, категоричен е премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9000

2

Petio Petkov

28.03 2021 в 20:54

Според документи, показани от Игнат Раденков в предаването на Сашо Диков, последните два завършени лота на Хемус - от Ябланица и Белокопитово, направени след търг, са с два пъти по-ниска цена на километър от лотовете към Ловеч и Търговище, които прави държавната Автомагистрали (всъщност правят я приятелски подизпълнители, които така заобикалят търговете).

20696

1

Новак

28.03 2021 в 17:24

Брей, този пич лъжата я няма за нищо.
Дали ще доживеем момент когато поне за малко тези разбойници няма да лъжат.