Благовест Кирилов: IT секторът трябва да е приоритет за държавата

OFFNews 05 ноември 2021 в 14:40 878 0

Много е важно държавата да покаже, че за нея развитието на IT сектора е приоритет. Трябва да има по-тясно сътрудничеството между университетите, изследователските центрове и бизнеса, така че съвместно да разработват продукти, които да стигат до пазара. Необходимо е да знаем и къде можем да сме конкурентноспособни. Това каза Благовест Кирилов, кандидат за народен представител от БСП. 

Той е категоричен, че трябва да започнем да създаваме наши продукти с висока добавена стойност.

"Местоположението и даденостите, които има страната - свързаност, човешки потенциал и новаторски идеи, могат да издигнат България на по-високо ниво на икономическата карта", смята кандидатът за народен представител.

Благовест Кирилов даде пример с електронните услуги за финтех банкирането, които тепърва навлизат и ще се използват все по-масово. "Имаме богат опит в сектора. Тук е ролята на държавата да подпомогне бранша като стимулира развитието и разработването на нови продукти", счита той.

По думите му във време на криза, първото, което трябва да направим, е да опазим икономиката си и да помогнем на гражданите.

„Имаме и уникалната възможност да се позиционираме по-добре на картата на Европа и света. От нас зависи как ще развием своя потенциал и ще сме конкурентноспособни“, убеден е той.

"Като депутат ще работя за това да покажем пред Европа едно друго лице на икономиката ни. Това не е лесно и няма да стане в рамките на един мандат. Но ако тръгнем по правилния път и начертаем правилната пътна карта, тогава ще знаем къде отиваме и ще е много по-лесно да се работи", каза социалистът.

"На 14 ноември, за трети път тази година, ще трябва да направим своя избор. Крайно време е да заложим на разумните решения, да работим за хората и да излезем от кризата. Това може да стане само ако всички упражнят правото си на вот и гласуват за умните идеи", категоричен е Благовест Кирилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови