Автошествие по повод 104 г. от превземането на Одринската крепост

OFFNews 13 март 2017 в 07:26 1775 2

Днес от 12 ч. в София ще се проведе автошествие по повод навършването на 104 години от превземането на Одринската крепост, съобщи ВМРО.

Организатори са кандидатите за народни представители от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО" в 24 МИР – София. Шествието ще бъде водено от Юлиан Ангелов, водач на листата за района и организационен секретар на ВМРО.

То ще тръгне от бул. „Тодор Александров" (участъкът между бул. „Мария Луиза" и бул. „Христо Ботев" в посока ж.к. „Люлин") и ще продължи по маршрута: бул. „Тодор Александров", бул. „Христо Ботев" (пресича се бул. „Сливница"), бул. „Мария Луиза" (посока пл. Лъвов мост), бул. „Сливница", бул. „Васил Левски" (посока паметника на Васил Левски), бул. „Янко Сакъзов", бул. „Мадрид", бул. „Ботевградско шосе", ул. „Витиня", ул. „Тодорини кукли", ул. „Река Велека" до автогара „Подуяне" (зад пазар „Герена").

"Обсадата на Одрин от октомври 1912 г. до 26 март 1913 г. завършва с превземането на турската крепост от Втора Българска армия. Това е решителната победа, довела до края на Балканската война - припомнят от ВМРО. - Съюзниците - български и сръбски войски, са под общото командване на ген. Никола Иванов, а решителният пробив на източния сектор от крепостта е извършен под командването на ген. Георги Вазов, брат на Иван Вазов и генерал Владимир Вазов."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

13.03 2017 в 13:03

Някой иска да подклажда още напрежение между България и Турция. Този някой е известен като Прасьо Войвода, а пръв сайдкик му е една личност със многозначителното име Джамбазки. Тези хорица са готови на всичко, за да се докопат до някой по-апетитен пост - дори да целуват ръка на Бареков или Бойко. Какъв проблем им е да ръчкат с кривите си крайници в раната на Балкнаските войни?
 
X

Подкастът на OFFNews