Антон Хекимян: Нямаше да приема номинация от друга партия

OFFNews 08 октомври 2023 в 10:45 2149 6

Антон Хекимян

Снимка БГНЕС/Антония Георгиева

Антон Хекимян

ГЕРБ в момента са партията, която за пореден път е спечелила национални избори. С тази си сила и експертизата, която има в Столична община, ще можем да променим града към по-добро. Нямаше да приема номинацията от друга партия.

Това заяви бившият директор на бТВ и настоящ кандидат за кмет на София от ГЕРБ Антон Хекимян пред Нова ТВ. 

Според него да си политик е много трудно нещо. Той допълни, че през последните години сме станали свидетели как някой нещо иска да променя в политиката и обществения живот и как партии, които са спечелили доверието на хората с отрицание, в момента са в некоалиция с партиите срещу които бяха. Бившият журналист определи това като непочтено.

Хекимян повтори, че предложението от ГЕРБ е дошло неочаквано. "Сигурно за много хора това, че съм приел предложението, е неочаквано. Не съм се готвил за политиката. Но съм се готвил за това да бъда близо до хората, да мога да решавам техните проблеми", категоричен е кандидатът за кмет. 

Той обясни, че няма училище за кметове, където да се натрупа опит по това как се избира фирма. Но един кмет има екип и общинските съветници.

Кандидатът на ГЕРБ допълни, че лидерът на партия Бойко Борисов трябва да отговори защо е решил да му гласува доверие.

"Исках да обмисля това решение, дадено ми беше време. Исках да получа гаранцията, че ще работя с екипа, с когото искам, и в решенията ми няма да има вмешателство", каза още Антон Хекимян. 

Според него всичките му колеги, които го познават, го разбират и предполагат защо е постъпил по този начин. "Те знаят, че съм устремен в битката да дам най-доброто от себе си за града, за София. Не го приемам като шамар за тях", каза той в отговор на въпрос как толкова бързо е преминал от журналистиката в политиката. 

Хекимян смята още, че в Общинският съвет трябва да се изгради истинско управление, което да поеме отговорност.

"Борим се за мнозинство, за да продължи промяната в София. Много неща трябва да бъдат довършени, продължени. Не може да се разчита на плаващи мнозинства. Ще работим за мнозинство, което да поеме пълната отговорност", категоричен е той. 

Една от основните цели, която си поставя той е да няма жертви на пътя. По думите му този проблем трябва да се реши, а за това е нужно да се работи постоянно. 

"Могат да бъдат въведени мерки. Трябва да има воля и мнозинство в Общинския съвет", каза той и припомни, че над 700 са камерите в София, които могат да бъдат използвани, ако се направят промени. 

Хекимян призна, че не знае колко ще струва това, но може да бъде направено.

"Пътната безопасност включва всичко – системите за безопасност и контрол на пътя, маркировката, повдигнатите пешеходни пътеки, островите за пешеходци”, каза кандидатът за кмет. „Обществената енергия може да бъде използвана и пари да бъдат намерени, когато това е наша огромна цел. Това трябва да бъде за цялата държава", обясни той. 

Основната му цел е подобряване на трафика, като това е свързано и с намаляване на броя на автомобилите.

"Не можем да кажем на хората: "Слезте от автомобилите си", до момента, в който не е изградена силна система на градския транспорт", допълни Антон Хекимян.

Според него трябва да има повече велоалеи, удобни автобуси, с по-чести линии, с довеждащи линии, автобуси, които спомагат за превоза на ученици от дома до училище.

Хекимян не може да разбере как толкова години проблемът с местата в детските градини не е решен. По думите му общият брой на децата, които са извън детските градини и яслите, е около 10 000.

"2 000 места са липсващите за детските градини. Това са от 3 до 6-годишна възраст. Другите 7 000 липсващи места са от 10 месеца до 3 години. За липсващите 2 000 места имаме програма, по която може да бъдат изградени детски градини - 37 на брой. И те могат да бъдат изградени за по-малко от 3 години. Паралелно ще тече процесът и по изграждане на ясли", каза кандидат-кметът на ГЕРБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

6

Johnny B Goode

08.10 2023 в 17:00

Поредната глупава муха-еднодневка

-1650

5

ob1

08.10 2023 в 16:32

Фъндъкимян щял да продължава промяната ("Борим се за мнозинство, за да продължи промяната в София"). Чакай сега, нали самоковската даскалица пА руZкий беше страхотен кмет? Какво ще променяте? Нима досега ГРОБ са лъгали?

1000

4

Uffff

08.10 2023 в 15:04

Нормално - първо, нито една от другите големи партии не го иска. Второ, малките партии не могат да му обещаят, че ще го вкарат в европарламента при следващите избори за евродепутати другата година. Това е цената на неговата кандидатура.

-685

3

Козин Човков

08.10 2023 в 12:39

Поредната мисирка в политиката. СуЕков две.

3251

2

динозавър

08.10 2023 в 12:35

Правилно. Единственият политик равен по култура и интелигентност на Хекимян е Бойко.

2020

1

donyo

08.10 2023 в 11:25

"Нямаше да приема номинация от друга партия"

Чакай, чакай, не беше ли независим ???
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика