"Алфа Рисърч": Над 10 процента разлика в полза на Радев

OFFNews 11 ноември 2016 в 08:41 6525 5

49,6 на сто от българите ще подкрепят ген. Румен Радев за втория тур на изборите, а подкрепа за Цецка Цачева декларират 39,1 от избирателите. Това показват данните от последното проучване на общественото мнение преди балотажа на агенция "Алфа Рисърч", поръчано и платено от Нова телевизия.

Цели 11,3 процента обявяват, че ще се възползват от опцията "Не подкрепям никого".

Проучването "Алфа Рисърч" е проведено в сряда и четвъртък сред 1100 души и не отчита променените обществени нагласи след дебата Радев-Цачева по БНТ снощи.

"Над 90 на сто от хората, които са гласували за Пламен Орешарски на първия тур сега разпознават като свой кандидат ген. Радев", обясни социологът Боряна Димитрова.

Според нея кандидатът на БСП получава и повече гласове от хората, подкрепили Красимир Каракачанов и бизнесмена Веселин Марешки, които се класираха трети и четвърти на първия тур на вота.

Голяма част от избирателите на Трайчо Трайков или ще се възползват от възможността на квадратчето НПН, или все още не са решили за кого да гласуват, добави Димитрова.

От "Алфа Рисърч" очакват висока избирателна активност от 52,6% и за балотажа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

3

Нострадамус

11.11 2016 в 09:53

От Христо Георгиев - Здравейте! Цецка Цачева има слушалка в ухото!!! Преподавател съм в ИУ и от личен опит мога да ви кажа на 100%, че някой и диктува в ухото, вижте и реакциите, когато говори генерала… Някой и говори постоянно!Моля, ви дайте гласност!

18551

2

Нострадамус

11.11 2016 в 09:50

Дебатът по БНТ беше грозна сцена на зле режисиран от щаба на ГЕРБ спектакъл, съшит с бели конци, в който въпросите, които трябваше да задава водещата, бяха и дадени от групировката ГЕРБ. Грозната сцена се допълваше от постоянните злобни въпроси, които Цачева изземайки функциите на водещата задаваше на Радев. Като капак на този тъп спектакъл се открояваха зазубрените отговори на Цацка, постоянните и жестове с ръце и истеричните ехидни усмивки

 
X

Подкастът на OFFNews